Vinteren har kommet tilbake på Østlandet, og snøen må ryddes vekk fra rullebane og fly. Som følge av dette kan noen forsinkelser kan oppstå, advarer Oslo Lufthavn. Mandag morgen er over halvparten av avgangene forsinket og merket med «ny tid».

– Dette er den verste typen vær vi kan få, for det er null grader og tung snø som er tidkrevende å rydde bort, sier Gurli Ulverud i Avinor til NTB.

Snøen fortsetter sannsynligvis hele dagen, med unntak av en periode med sludd. I tillegg er det dårlig sikt.

Forsinkelser ved Molde lufthavn

Snøen skaper også forsinkelser for flyene som skal til Molde lufthavn. SAS-flyet som skulle ankommet klokken 09.00 mandag morgen, ble innstilt. Norwegian-flyet skulle ta av fra Gardermoen klokken 08.20, men ble forsinket og landet ikke i Molde før 12.03, ifølge Avinor.

SAS-flyet som egentlig hadde avgangstid fra Molde lufthavn klokken 09.25, ble innstilt. Norwegian-flyet klokken 09.45 fikk ny tid til 12.35.

Passasjerene skal likevel møte som normalt.

Må vente i flyet

En av de som er rammet av forsinkelsene på Gardermoen, er Trine Villadsen Monsen fra Molde. Hun og to venninner befinner seg i Madrid, og skulle returnere til Molde i dag tidlig.

– Flyet vårt skulle gå klokken 08.00. Vi ante ingenting om snøen, og alt gikk som normalt. Det var først når vi hadde kommet oss om bord på flyet, at vi fikk beskjed om at de måtte vente med å ta av. Vi sitter her fremdeles, og får ikke lov til å forlate flyet. Vi har ikke fått så mye informasjon, og må kjøpe mat på flyet selv, sier Monsen i 10.30-tiden, og legger til at det er flere moldensere på flyet.

God stemning

Til tross for forsinkelsene, kan Monsen melde om god stemning på flyet:

– Det er fole med fliring, og flere synes selvfølgelig det er artig at lokalavisen har fått nyss i at moldetausan sitter i Madrid og venter, sier hun.

Monsen og venninnene skal ta Norwegian-flyet hjem til Molde klokken 16.00. De trodde de ikke kom til å rekke dette, men klokken 11.00 fikk passasjerene en ny beskjed.

– Det blir avreise om en halvtime. Da rekker vi flyet hjem til verdens vakreste by!