Norges Fotballforbund (NFF), Norsk Toppfotball og Fotball Media tok like før påske ut stevning mot TV 2 etter at kanalen har vist mål fra Eliteserien i sine TV-sendinger. Før denne sesongen inngikk Fotball Media en avtale med medieselskapet Discovery om rettighetene til eliteserien. Avtalen har en verdi på opp mot 2,4 milliarder kroner over seks år. Avtalen er med på å sikre norsk fotball et godt økonomisk fundament for framtida

Discovery har reagert kraftig på at TV 2 viser høgdepunkt og scoringer fra fotballrunden i sitt program «FotballXtra». Ved siden av å ta saka til retten har Norsk Toppfotball sendt ut en melding til eliteserieklubbene om å ikke stille opp i TV 2 sitt program. Molde FK og Kristiansund BK er blant toppklubbene som sier at de støtter boikotten av TV 2 sin fotballsending. Administrerende direktør Øystein Neerland i MFK sier at klubben ikke ønsker å stille opp i sendinger som de mener er lovstridige. Han understreker samtidig at boikotten kun gjelder det aktuelle programmet.

Rettigheter til fotballkamper er milliardbutikk. Vi har derfor forståelse for at norsk fotball søker en juridisk avklaring på hva som er deres eiendom. TV 2 på sin side argumenterer med den såkalte «nyhetsretten». De har lagd en sportssending som går samtidig med fotballrunden der de presenterer utvikling i kampene som nyheter. De mener at de da har adgang til å vise scoringene når de skjer. Retten vil nå ta stilling til om TV 2 sin praksis er innenfor lova.

Oppfordringen om å boikotte sendingene skaper unødig uro og forvirring. Romsdals Budstikke vil også kunne benytte nyhetsretten i aktuelle saker knyttet til sport og kultur. Vi synes derfor det er greit at en grenseoppgang rundt hva nyhetsretten innebærer avklares. Samtidig mener vi at det er feil av klubbene å trekke inn boikott som et virkemiddel i den pågående konflikten. Vi mener at alle medier skal ha fri tilgang til nyhetsformidling og kilder i norsk fotball. Klubbene som deltar i boikotten av FotballXtra skaper unødig tvil rundt dette viktige prinsippet. Boikott er ikke et egnet virkemiddel.

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook