Magnhild Vik mener straffen for fartsforseelsen rammer henne uforholdsmessig hardt. Bildet er tatt tidligere.
(Foto: Eirik Heen)

Magnhild Vik mener straffen for fartsforseelsen rammer henne uforholdsmessig hardt. Bildet er tatt tidligere. Foto: Eirik Heen

Farmen-Magnhild mistet lappen

103 km/t i 80-sona ga prikk nummer ni, dermed ryker førerkortet for Magnhild Vik. Men kjendisbonden protesterer.

Magnhild Vik ble tatt i laserkontroll i Søvika 2. påskedag. 103 km/t i 80-sona ga prikk nummer ni, og Magnhild Vik fikk dermed inndratt førerkortet for seks måneder, skriver Åndalsnes Avis .

Forbikjøring

Sp-politikeren og den tidligere Farmen-bonden fra Innfjorden forteller til avisa at fartsforseelsen skjedde i forbindelse med forbikjøring av en bil med henger som kjørte i 70–75 km/t. Hun ga gass og kjørte forbi – og der sto UP med lasermåler.

– Jeg spurte politimannen: «Oi – har jeg mista lappen?». «Nei, nei, nei» sa han. Men så viser det seg altså at jeg hadde så mange prikker fra før, at jeg mistet lappen – med de tre prikkene ble det én for mye, sier Vik til avisa.

Hun poengterer at hun er svært påpasselig i 50- og 60-soner, men at hun ikke tenkte på samme måte i 80-sone med så fint vårvær, og forbikjøring. Ifølge avisa ser hun politiets trafikkarbeid som kjempeviktig, men uttrykker at når det gjelder forbikjøring går det ikke å gjøre det i 75 km/t.

Samtykket ikke

Hun ville ikke samtykke i UPs beslag fordi hun er bonde, og straks skal i gang med våronn der hun er avhengig av å kunne kjøre traktor.

Politiet har frist på tre uker til å fremme saka for tingretten.

– Jeg er yrkessjåfør, og kan ikke vente med våronna. For meg er det katastrofe siden jeg må bruke traktor for å kjøre ut gjødsel, pløye og så. Skal jeg leie inn noen, blir straffa ganske stor i forhold til en person som ikke må leie inn noen for å gjøre en jobb. Da blir ei bot på seks-sju tusen bare småtterier i forhold, sier hun til avisa.

– Forskjellsbehandling

Vik mener også at straffen innebærer en forskjellsbehandling av folk i distriktene, siden avhengigheten av bil er langt større i grisgrendte strøk enn i byen.

– Dermed rammer det langt hardere å miste førerkortet her, sier Vik til Åndalsnes Avis .

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Nyheter

Død mann funnet i Orkla-elven

En laksefisker har vært savnet i området.

– Bønder bør bli meir medvitne på nedbygginga

Leiar i Bondelaget Møre og Romsdal, Oddvar Mikkelsen, meiner alle bør bli meir medvitne på nedbygginga av matjord, også bønder.

– Bygger ned for mykje matjord

I fjor omdisponerte Romsdalskommunane eit område på størrelse med 10 fotballbanar

Vil bedre økonomien med mer svømming

Et forslag fra SV om å bruke to millioner mer på svømmeopplæring, for samtidig å hjelpe økonomien til Moldebadet, fikk brei tilslutning i kommunestyret.

Ingen kanselleringer tirsdag morgen

I morgentimene har Norwegian ingen kanselleringer.

Vil bedre økonomien med mer svømming

Et forslag fra SV om å bruke to millioner mer på svømmeopplæring, for samtidig å hjelpe økonomien til Moldebadet, fikk brei tilslutning i kommunestyret.

På gulljakt i EM i Finland

Moldepreget UV-landslag på plass i Helsingfors.

– Raner fotballen for øyeblikkene

Videodømming i fokus under prøve-VM.