Tilsetting i stillinga vil skje 18. april i interimsfellesnemnda.

Ansettelsesutvalget er enstemmig i sin anbefaling: «Etter en totalvurdering opp mot de krav som stilles til prosjektleder, vurderes Anne Thorsrud å være den best kvalifiserte kandidaten for stillinga som prosjektleder.»

Jurist og økonom

Anne Thorsrud er 51 år og bosatt i Molde. Hun er utdannet jurist og økonom, med arbeidspraksis hovedsakelig fra kommunal virksomhet.

Thorsrud har blant annet vært økonomisjef i Aukra kommune og har også hatt den samme jobben i Fræna som konstituert.

Fram til 2020

I stillinga som prosjektleder får den som blir ansatt ansvaret for gjennomføring av prosessen fram til etablering av ny kommune fra dags dato og fram til 31. desember 2019.

Arbeidsutvalget som består av ordførerne og varaordførerne gis fullmakt til å fastsette lønn og arbeidsvilkår. Dersom Anne Thorsrud takker nei, vil saka gå tilbake til ansettelsesutvalget for videre vurdering av tilsettingsprosessen.

Ni søkere

Ansettelsesutvalget har hatt ni søkere å velge mellom.

Utvalget består av arbeidsutvalget (ordførere og varaordførere i Eide og Fræna) og to tillitsvalgte (en fra hver kommune). Rekrutteringsfirmaet Headvisor har hatt en rådgivende rolle overfor ansettelsesutvalget.

Stillinga som prosjektleder er ikke knyttet opp mot rådmannsstillinga i den nye kommunen, går det fram av sakspapirene for kommende møte i interimsfellesnemnda.