– Allerede klokka 12 hadde vi kø av katteeiere og katter som ventet på fotografering. Vi har hatt langt flere innom enn forventet. Kjempeartig! sier Sandra Moen hos Zoo1 Roseby.

Søstera Tanita Moen fra Kristiansund har jobbet som fotograf tidligere, og driver nå med fotografering mest som hobby. Hun elsker å ta «portrettbilder» av katter, som kan være ganske krevende vesen.

Oddveig Sundvik fra Molde var innom med sin flotte katt Ranja. Hun ventet ganske lenge på tur, for kattefotografen tok seg god tid.

– Katten min er ni måneder gammel og ganske vill. Opprinnelsesstedet er Eide. Vi har aldri benyttet oss av en proff kattefotograf før, det høres ut som en artig mulighet. Så nå er vi spent på hvor bra resultatet blir, sier Oddveig.

16 år gamle Sofie Sjåholm var innom med sin nydelige sibirkatt Felix på fire måneder. Han sjarmerte fotografen i senk. Det var pusenfryd i fotostudio.

– Kjekt å få tatt noen proffe bilder av Felix. Han er ganske vilter av seg, og holder seg sjelden lenge i ro. Så det er ingen enkel oppgave for fotografen, ler Sofie.

Les om flere katteeiere og se flere kattebilder i mandagens Romsdals Budstikke.