Hvem skal få fly først fra Molde lufthavn av SAS og Norwegian når begge selskapene står oppført på samme tidspunkt? Blir det flyet som først får passasjerene om bord? Normalt burde det nok være sånn. Men noen ganger kan dette tydeligvis bli avgjort på en mer utradisjonell måte.

Lik avreisetid

For både SAS og Norwegian har altså avgang fra Molde til Oslo klokka 06.45 på alle hverdager akkurat nå. Og flynytt.no skriver denne uka om en morgen hvor problemstillingen ble materialisert.

Det er Norwegian-pilot Anders Kristoffer Berg som forteller historien til flynytt.no:

– Etter forslag fra SAS-maskinen ble det hele avgjort med stein–saks–papir på tvers av apron (flyenes oppstillingsplass, red. anm.), forteller Berg.

Måtte åpne vinduene

Cockpitvinduene gikk dermed opp og hendene gikk i været. Nedtellingen skjedde over radioen.

– Cpt på SAS-maskinen slo til med en meget sterk «papir», en ikke uvanlig taktikk mot det normalt sterke åpningstrekket «stein», men FO DY viste fin–fin taktisk kunnskap og vant runden med overraskelsestrekket «saks»!

SAS-kapteinen skal deretter ha forsøkt seg med «best av tre», ifølge Berg, men dette ble avvist.

– Med en liten framskyndelse av vår avgangstid kom vi oss begge kjapt av gårde. Stor takk til SK4515 for god sportsånd og en morsom start på dagen. Vi møtes gjerne til dyst igjen ved en senere anledning, avslutter Norwegian-piloten innlegget.