Moldejazz satser videre på folkefest i Alexandraparken. I dag kom artistslippet for parken. Dermed er også hovedprogrammet komplett, skriver Moldejazz i en pressemelding.

Soul06 varmer opp både mandag og tirsdag. Mandag er det amerikanske Cory Henry & The Funk Apostles som blir hovedtrekkplasteret.

Cory Henry & The Funk Apostles var på Moldejazz også i 2016. Moldejazz skriver at med «to trommeslagere, to keyboardister, bass og trommer er dette veien til den groovende himmel». Frontmannen Cory Henry er også stjerne i instrumentalbandet Snarky Puppy. Han har vunnet Grammy to ganger og har sine musikalske røtter i gospel, jazz og soul.

Moldegruppa Soul06 har siden 90-tallet skapt liv og røre under konsertene sine, men tok for et par år siden ei pause. Nå er de på nytt samlet – med 12 lokale musikere på scena lover festivalen full trøkk.

Tirsdag er det D'Sound som går på scenen etter Soul06.

«Det er stas å ønske D’Sound velkommen tilbake til festivalen 20 år etter at de hadde en konsert på gamle Kulturhuset det gikk gjetord om», skriver festivalen. Nylig lanserte bandet en ny singel, «If you don´t know», og de jobber nå med mye nytt materiale. Det kan fort bli dansegulv i Alexandraparken denne tirsdagskvelden, mener Moldejazz.

Onsdag settes «World Music» i fokus når eklektiske Bogue Chitto åpner for party-bandet Mambo Compañeros. Om Bogue Chitto heter det følgende i pressemeldingen: «Den vest-afrikanske musikktradisjonen klinger sterkt, både i rytmikk og gitarlyd, men den er også klart beslektet med både norsk og amerikansk folkemusikk. Det groover voldsomt, og det er som du kan kjenne støvet fra amerikanske slettelandskap legge seg på svetten i panna, samtidig som det yrende og fargerike folkelivet i Timbuktu virker å være et steinkast unna».

Mambo Compañeros har spesialisert seg på musikk fra Cuba og Latin-Amerika, og feirer 20-årsjubileum i år. Moldejazz presenterer dem med at «selv om man blir lykkelig bare av å låne ørene til dette orkesteret er det på dansegulvet temperaturen blir aller høyest. Det er lette å la seg rive med når Mambo Compañeros sveiver i gang med bolero, rumba, salsa, cha-cha, timbe, mambo og latin-amerikanske jazzklassikere».

Torsdag er det Silo som varmer opp for Vidar Busk. Silo er et bluesrockband frå Bremanger og vant Union Blues Cup på Notodden i 2016. Evigunge Vidar Busk slo for alvor igjennom for 20 år siden. «Etter ni plateutgivelser står han fortsatt stødig som en av landets mest stilsikre bluesgitarister. Han har mottatt og vært nominert til flere Spellemannpriser, i tillegg til en mengde andre priser», heter det i pressemeldingen.

«Det blir en skikkelig bluesdag på torsdag når Union Blues Cup-vinner Silo og fyrverkeriet Vidar Busk tar opp tråden etter TajMo; The Taj Mahall and Keb’ Mo’ Band sin konsert på Romsdalsmuseet tidligere på kvelden», skriver Moldejazz.

Silo er igjen i ilden på fredag, da i forkant av konserten til Knut Anders Sørum. Sistnevnte slo for alvor gjennom i Melodi Grand Prix i 2004, da han vant og fikk representere Norge i Eurovision Song Contest i Istanbul. Han har også deltatt i The Voice på TV 2 og i fjor høst vant han finalen i NRKs Stjernekamp.

«Indiepop-funnet Hilma Nikolaisen vil sørge for at avslutningslørdagen får en best tenkelig start», heter det i pressemeldingen fra Moldejazz. Nikolaisen er en fortid fra Serena Maneesh hvor hun var bassist. Hun er dessuten vokalist og bassist i jentetrioen Umbrella og har tidligere vært medlem av retropoporkesteret Loch Ness Mouse. Hun debuterte som soloartist i 2016 og ble da nominert til Spellemannprisen 2016 i klassen Indie for albumet Puzzler.

Knut Anders Sørum er hovedartist også lørdagen.