Øker videre Den kraftige trafikkveksten på sambandet mellom Sølsnes og Åfarnes fortsetter inn i 2017.
(Foto: Richard Nergaard)

Øker videre Den kraftige trafikkveksten på sambandet mellom Sølsnes og Åfarnes fortsetter inn i 2017. Foto: Richard Nergaard

Veksten fortsetter for Sølsnes-Åfarnes

Men det er et annet ferjesamband som har flest gjenstående biler.

Den voldsomme trafikkveksten på ferjesambandet mellom Sølsnes og Åfarnes i fjor fortsetter inn i 2017. I fjor var økningen på 12 prosent i biltrafikken (PBE/personbilenheter) og 10 prosent i passasjertrafikken i dette sambandet.

I løpet av årets første to måneder er økningen på 10,3 prosent i biltrafikk og 6,9 prosent når det gjelder antall passasjerer.

Stabile tall ellers

Når det gjelder Molde-Vestnes, har årets to første måneder gitt en vekst på 1,8 prosent i passasjertrafikk og en nedgang på 1,2 prosent i biltrafikk.

Aukra-Hollingsholmen har en økning på 0,1 prosent i persontrafikk og 1,9 prosent i biltrafikk i perioden. Solholmen-Mordalsvågen har en nedgang på 5,9 prosent i passasjertrafikk og en økning på 2,7 prosent i biltrafikk i årets første to måneder.

Enorm trafikk trass i nedgangstider

Trafikken i 2016 tilsvarte 17 millionar personbilar, Sølsnes-Åfarnes hadde størst auke.


Gjenstående biler

Når det gjelder gjenstående biler, så har det tradisjonelt vært sambandet mellom Molde og Vestnes som har hatt de største utfordringene i romsdalsregionen. Det er det fortsatt.

Ved utgangen av februar var antallet 0,4 prosent av PBE – dette tilsvarer 878 biler, en økning på 70 prosent sammenlignet med i fjor. Også for sambandene Sølsnes-Åfarnes og Aukra-Hollingsholmen er utviklingen negativ, men gjenstående biler er likevel lav på disse ferjestrekningene med henholdsvis 0,2 og 0,1 prosent av BPE.

Desse ferjene har flest attstående

Skal du med ferja til Sekken, er du garantert å kome med.

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Nyheter

– Kun Nesaksla er aktuell for gondolbane

Et samstemt formannskap vedtok å jobbe videre med prosjektet.

– Må vi selge kirker?

Rauma-politikerne bekymra for penger til  drift og vedlikehold av kirker.

Vil flytte Måndalen skole

Forslaget til Magnhild Vik utløste reaksjoner i formannskapet.

Pasientenes helsetjeneste

«Vi mener godkjente private aktører er et godt supplement til det offentlige tilbudet og at alle bør ha tilgang til alle godkjente behandlingsinstitusjoner.»

Nytt helsehus om sju måneder

– Innflyttingen i Åndalsnes helsehus innebærer ingen nedbemanning, sier avtroppende rådmann Oddbjørn Vassli.

– Kun Nesaksla er aktuell for gondolbane

Et samstemt formannskap vedtok å jobbe videre med prosjektet.