GARDERMOEN: Ordfører Odd Hege Gangstad (Sp) i Midsund kommune rettet i Romsdals Budstikke kraftig kritikk mot regjeringa fordi Midsund får mindre penger i overføringer fra staten enn de var blitt lovet før de sa ja til sammenslåing med Molde og Nesset.

Ordføreren reagerte

Til Romsdals Budstikke fortalte ordfører Gangstad at Midsund kommune blir trukket både i småkommunetilskuddet, i basistilskuddet og i tilskuddet får til Havbruksfondet. Til sammen utgjør det flere millioner kroner i mindre inntekter.

– Vi kjenner oss lurt, ja, fullstendig ført bak lyset, uttalte ordfører Gangstad til avisa.

– Midsund får etterbetalt

Romsdals Budstikke har spurt kommunalminister Jan Tore Sanner om en forklaring på at Midsund opplever å få mindre inntekter enn de var forespeilet da de sa ja til kommunesammenslåing.

– Ingen er blitt lurt. Vi gjør det vi har sagt vi skal gjøre, sier Jan Tore Sanner.

– Midsund skal få pengene sine, legger han til.

Må først vedtas i Stortinget

Her er kommunalministerens forklaring på det som har skjedd:

– Midsund vil få etterbetalt og tilbakebetalt det de er varslet at de blir trukket i tilskudd. Men det skjer først når Stortinget har gjort sine vedtak om kommunereformen før sommeren. Det har ikke vært mulig å beregne tilskuddene til den enkelte kommune før vi har en fullstendig oversikt over antall kommuner som blir berørt av kommunereformen. Stortinget må altså først fatte vedtak, deretter skal vi ordne økonomien, sier Jan Tore Sanner til Romsdals Budstikke.

– Hva vil du si til ordføreren i Midsund som er bekymret over at kommunen får mindre penger fra staten enn forventet?

– Midsund trenger ikke bekymre seg. Dette ordner seg. Dette skal gå bra. Og med den nye Molde kommune vil det bli enda bedre for innbyggerne i Midsund, sier Jan Tore Sanner.