Store mannskaper leter fredag morgen etter en 23 år gammel spansk mann på Åndalsnes.

Mannen skal ha syklet fra sitt feriested på Sogge cirka klokken 12.00 torsdag. Han skal være iført mørke turklær og en buff, og syklet i retning Soggemoen/Setnesmoen.

– Det var forventet at han skulle være borte i fire-fem timer. Han skulle på et fjell i nærheten av Åndalsnes sentrum, men vi er ikke sikker på hvilket, sa operasjonsleder Styrkar Gagnat til Rbnett klokken 07.30.

Følger spor

Politiet ba fredag om tips dersom noen hadde observert en eldre, mørkeblå herresykkel ved eventuelle utfartssteder.

Klokken 10.10 opplyser operasjonsleder Rolf Anders Korstad til Rbnett at de har funnet en sykkel i området ved Grytten.

– Vi har fått bekreftet at det er den savnede mannen som har brukt denne sykkelen. Fra funnstedet er det videre spor oppover i fjellet som vi følger. Men det er såpass bratt at det er vanskelig å ta seg frem der, så vi er avhengig av helikopterene som er i søk, sier han.

Fant hjelm med kamera

Fredag formiddag ble det funnet en hjelm med GoPro-kamera og ekstern harddisk på bilveien fra Grytten over elva Istra. Ifølge Åndalsnes Avis ble utstyret funnet av gårdbruker Roe Næss.

– Vår teori er at dette utstyret tilhører den savnede mannen. Men vi tror dette er utstyr han har plassert ut for å ta bilder automatisk med tidsintervall, sier operasjonslederen til Rbnett klokken 12.00.

Leter ved Setnesfjellet

Politiets innsatsleder Hans Kristian Lundgren sier til Rbnett at de konsentrerer seg å lete ved Setnesfjellet.

– Etter funnet av sykkelen er det Setnesfjellet om er leteområdet. Vi vet at det har vært kaldt og sterk vind i natt. Derfor er det heller ikke lett å finne spor. At det er skaresnø i området er en utfordring, sier han.

Trolig blodspor

NRK skriver fredag formiddag at en hund har lokalisert spor på snøbreen Prestfonna. Ifølge Per Tore Storbråten ved lensmannskontoret i Rauma kan observasjoner tyde på at det er blodspor i området.

– Vi håper å finne den savnede i dette området. Det er i alle fall dette sporet vi har å gå etter, sier han til nettstedet.

Wenche Toven fra Norsk Folkehjelp sier til NRK at søket som gjøres på Prestfonna er for å se om den savnede mannen kan ha sklidd, havnet i en av sprekkene og under snøen.

Komplisert og bratt terreng

I tillegg til politiet, deltar mellom 15 og 20 frivillige fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp Nesset i søket.

Et Sea King-helikopter fra Ørlandet fløy også to omganger over nærliggende fjellparti i natt, men det ble ikke gjort noe funn.

– Søket foregår i et komplisert og bratt terreng, så det er begrenset hva vi kan bruke Røde Kors og Norsk Folkehjelp til. Det er vanskelig å komme til, legger han til.

Klokken 13.45 er det fem hundeevipasjer som leter etter mannen. Søket har pågått i natt, og fortsetter for fullt utover dagen, skriver Norske Redningshunder på sine hjemmesider.