Noen ganger kan man være raus med gode ord og ros til fylkeskommunen. Denne gangen er det samferdselsetaten og samferdselsutvalget i fylket som gjør seg fortjent til rosende omtale.

På kun to måneder samferdselssjefen utført bestillingen fra politikerne i samferdselsutvalget om å forberede ordningen med at det blir to ferjer permanent på sambandet Sølsnes-Åfarnes. Fylkeskommunen har nedfelt i avtalen med ferjerederiet at man kan bestille en løsning med to ferjer.

5. desember i fjor vedtok samferdselsutvalget å be fylkesrådmannen legge opp til at man benytter opsjonen for kjøp av transporttjenester med to ferjer på fylkesveg 64 Sølsnes-Åfarnes. Mandag 13. februar får samferdselsutvalget i fylkeskommunen løsningen lagt på bordet: Det er fullt mulig å få to ferjer permanent på sambandet Sølsnes-Åfarnes.

Fylkeskommunen har ikke flust med penger, så betingelsen er at billettakstene økes med to takstsoner. For én person betyr det et par kroner dyrere å reise med ferja, for en personbil vil da billettprisen øke med drøyt en tikrone. Det bør være overkommelig.

Etter at planene om en tunnel under Langfjorden ble skrinlagt, framstår en løsning med to ferjer som løsningen de kommende åra.

Fylkesveg 64 er sterkt trafikkert, og er en av hovedferdselsårene for trafikk mellom Romsdal og Nordmøre og Østlandet. En stor del av trafikken er lastebiler og yrkestrafikk. I dag er det ferjeavganger hver halvtime eller hvert 35. minutt.

En løsning med to ferjer permanent innebærer at ferja går hvert 20. minutt de travleste periodene av døgnet. Det vil være et stort framskritt, ikke minst for næringslivet og kollektivtrafikken.

Både Molde kommune, Rauma kommune og lastebilnæringen støtter varmt opp under to ferjer som permanent ordning. Lederen i samferdselsutvalget, Kristin Sørheim (Sp), liker å få ting gjort. Vi regner med at hun får hele utvalget med seg på å øke kapasiteten på dette ferje sambandet.

Med litt velvilje fra Fjord 1 kan to ferjer kanskje være på plass etter påske. I så fall vil ferjeløsningen være på plass i ekspresstempo.