Classic Norway gir opp hotelldriften

BJORLI: Det opplyser styreleder Erik Berg i Bjorligard Hotel AS, som sammen med sin kompanjong Stig O. Jacobsen kjøpte Bjorligard for en del år siden.

Etter kjøpet har de investert betydelige beløp og rustet opp hotellet. I likhet med mange innlandshoteller, har Bjorligard Hotel slitt. For få år siden tok Lars Wenaas samme grepet med sitt hotell på Bjorli, og bygde det om til leiligheter.

Bjorligard Hotel startet ombyggingen til leiligheter i fjor høst. Det blir nå Bjorligard Resort.

Legges ut i februar

– Første visning på leilighetene på Bjorligard blir lørdag 11. februar. Vi legger da ut 10–12 leiligheter. I mars legger vi ut ytterligere 10–12 leiligheter for salg, sier Erik Berg.

Han forteller at en etter overgangen fra hotell til resort, vil beholde velværeavdelinga med svømmebasseng, badstu, trimrom, golfsimulator og andre fasiliteter. Dette tilbudet blir eksklusivt for dem som bor på Bjorligard sitt område.

– Vi beholder forretningsdelen av Bjorligard, med restaurant og møterom. Den vil bli drevet videre, sier Erik Berg.

590.000-1.590.000 kr

Han forteller at Bjorligard er et stort utviklingsprosjekt som skal gå over flere år, og totalt vil få ca. 100 boenheter. Det er allerede regulert et område for 28 nye leiligheter.

– Hvordan blir prisene på leilighetene?

– De minste og billigste på 30 kvadratmeter vil koste 590.000 kroner - og de dyreste og største på over 60 kvadratmeter 1.590.00 kroner.

– Hvordan regner du med at interessen for leilighetene vil være?

– Det vet vi ikke ennå. Mekler er valgt. Ryktene om Bjorligard Resort har gått. Det er mange som har spurt på forhånd. Vi har ikke forhåndssolgt noen. Vi har valgt å legge ut leilighetene for salg ferdig priset i to omganger, sier Erik Berg.

Romsdal og Sunnmøre

Han framholder at Bjorli har sitt marked i Romsdal og på Sunnmøre.

– Bjorli er et familiested framfor noe. Markedet for ren hotelldrift har skrumpet inn, noe også våre tidligere konkurrenter har tatt konsekvensen Derfor bygger vi hotellet om til en resort, med leiligheter med masse fasiliteter, sier Erik Berg.

Dr. Holms

– Uten at vi skal sammenlikne oss med Dr. Holms på Geilo, er det mange år siden de gjorde det samme. Vi må tilpasse oss det markedet vi er i, sier Erik Berg.

Egil H. Torvik

Familiested: – Bjorli er mer enn noe annet et familiested, sier Erik Berg. Foto: Egil H. Torvik Foto: Egil H. Torvik