Sol, sol og sol. Dette er hva som venter Møre og Romsdal de neste dagene. I alle fall så langt fram som meteorologene tør å gi et varsel.

Både yr.no og storm.no melder om solskinn og kaldt, klart vintervær i hele langtidsperioden.

Høytrykk

Vakthavende meteorolog i Bergen, Martin Granerud, sier følgende om hva vi kan vente oss:

– Det blir omtrent uendrede temperaturer de første dagene. Det bli litt kjøligere etter hvert, men det blir lange perioder med sol, i hvert fall på dagtid. Det er en bitteliten mulighet for at det kommer litt tåke, men de aller fleste i romsdalsregionen vil få fint vær.

– Det fine været skyldes et høytrykk over Russland som beveger seg mot våre områder nå til helga. I neste uke kommer temperaturen til å synke, men det kommer til å fortsette med mye bra vær, sier Granerud.

Kaldere

Om det strålende vinterværet fortsetter helt inn i skolenes vinterferie, er umulig å si. Vinterferien i år er lagt til uke åtte her i området. Det vil si fra fredag 17. / lørdag 18. februar. Men uka før, altså neste uke, vil være flott, lover meteorologene.

– Det blir ikke noe nedbør?

– Nei det er i så fall veldig lite, og det blir da bare helt sør i fylket nå i begynnelsen av perioden, sier Granerud i Bergen.

– Vil det bli veldig kaldt?

– Utover i neste uke vil temperaturen gå ned til mellom minus fem og minus ti grader på natta, også ute ved kysten. Men uka som kommer nok til å oppleves som en ganske fin uke.

Kan starte snøproduksjon

– Vi har frist på søndag til å ta en beslutning om dette. Så lenge vi får produsert nok snø til å lage ei løype til torsdag morgen, så kan vi redde dette arrangementet, sier Helge Bjørsvik ved Skaret skisenter.

Alternativet er å flytte arrangementet til Oppdal.