Politiadvokat Knut Meek Corneliussen ved Molde politistasjon opplyste onsdag formiddag til Rbnett at det var ei kvinne som ble funnet omkommet på Skaret tirsdag ettermiddag. Politiet fikk melding ved 16-tida tirsdag, da en hytteeier i området fant den døde.

Mens politiet først opplyste at saka blir etterforsket som mistenkelig dødsfall på grunn av funn på åstedet, sa Corneliussen onsdag formiddag at ikke noe indikerer noen straffbar handling.

- Etterforskningen er i en innledende fase, men vi har ikke grunn til å tro at det handler om en kriminell handling. Vi må likevel holde alle muligheter åpne, og etterforsker derfor saka uansett med tekniske og taktiske undersøkelser. Det vil bli gjort avhør av vitner som oppholdt seg i området, sier Corneliussen.

DNA sendt til analyse

Etter obduksjon onsdag, er politiet styrket i sin vurdering av at det ikke ligger noen straffbar handling bak. Det opplyser Knut Meek Corneliussen til Rbnett onsdag ettermiddag.

- Under obduksjonen tok vi DNA-prøver som er sendt til analyse. Vi har en antagelse om hvem kvinner er, og håper DNA-prøvene vil gi sikker identitet innen et par dager, seinest like over helga, sier politiadvokaten til Rbnett.

Ble funnet utendørs

Den døde kvinna ble funnet utendørs, men politiet vil ikke si nøyaktig hvor. Politiet har grunn til å tro at vedkommende døde tirsdag, ifølge Corneliussen.

– Videre etterforskning vil også avhenge av svar etter obduksjonen, sier Corneliussen til Rbnett.

Politiet sendte onsdag ut følgende pressemelding i forbindelse med dødsfallet:

«Kvinne funnet omkommet

Politiet etterforsker et dødsfall etter at en kvinne ble funnet omkommet på Skaret mellom Molde og Fræna tirsdag ettermiddag (24.01.2017).

Avdødes identitet er foreløpig ikke fastslått.

Det vil bli gjennomført obduksjon i løpet av onsdag formiddag for å kartlegge identitet og dødsårsak.

Etterforskningen er i en initialfase, men politiet har foreløpig ikke grunn til å tro at dødsfallet skyldes en kriminell handling», heter det i pressemeldingen.