Stengte veger

Klokken 06.00 meldte politiet at jordmasser sperret det ene kjørefeltet på fylkesveg 62 ved Skrøotunnelen i Sunndal. Vegtrafikksentralen ble varslet, og opprydding pågår.

En halvtimes tid senere ble det også meldt om store vannmasser i veibanen på fylkesveg 195 ved Ranvika i Nesset. Veien er midlertidig stengt på grunn av jordras.

Vegen i Ranvika er stengt. Foto: Lukas Milczarek

Store skader i Rauma

Det er også fylkesveg 184 mellom Dale og Mittet i Rauma, ifølge Statens vegvesen.

Fylkesveg 191 i Eikesdalen, på strekningen Finnsetbrua-Sira, var stengt på grunn av rasfare, men ble åpnet igjen klokken 08.30.

Politiet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

– Det er mye vann på veiene, og nedbøren har gått utover enkelte veier, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl til Rbnett.

Verst på Holm

På Holm var vegen til Gunnar Holm skylt helt bort i løpet av natta. Vår frilanser på Holmemstranda/Åfarnes, Ottar Rydjord, har vært rundt i distriktet og sett på skadene.

– Jeg målte 70 millimeter nedbør siste døgnet. Stikkrenner tar ikke unna de store vannmengdene, og mange sluker er tette, sier Rydjord. Han hører om fjøs som er fulle av vann og folk som har vært ute på vegene for å koste av grus, jord og småstein som har lagt seg i vegbanen.

Vanninntrengning i boliger

I morgentimene melder også 110-sentralen i Møre og Romsdal at de er ute og bistår ved vanninntrengning i boliger.

– Vi var en liten tur hos en privatbolig i Molde, men her var det såpass mye at forsikringsselskapet må ta over. Ellers har vi også vært ute i boliger andre steder i fylket, som Ålesund, Nesset, Vanylven og Ørskog. Det er mye nedbør, sier Åge Henriksen til Rbnett. Han regner med at det blir flere oppdrag i løpet av dagen:

– Vi forventer at det kommer flere meldinger når folk våkner og kanskje finner ut at det har skjedd noe. Det er stort sett vann i kjellere, eller sluker som har gått tett, sier han.

Mer regn til kvelden

Det er ikke meldt om særlig regn utover fredagen, men i 21-tida skal det starte på igjen. Det meldes ikke like store mengder som i natt, og regnværet skal være over tidlig på natta.