Det går fort i svingene for bilentusiast Eddie Eidseter. Høsten 2015 etablerte han bilforretningen Bang Classics i Vorpenes-lokalene på Hjelset. Firmaet heter E. Eidseter AS. Nå har Eddie nesten solgt ut rubbel og bit av veteranbiler. For han fikk en idé. Og han er i gang med å realisere den nå.

–  Jeg har ofte mange tanker i hodet, mange ideer og planer. Det kan kanskje bli for mange innimellom, ler Eddie.

Forventer sjukehuseffekt

– Jeg er jo oppvokst her i bygda og kjenner de som eide det gamle hagesenteret, mer kjent som Jegerkroa i ettertid. Nå er det pizzeria i bygget. Jeg anser dette som et spennende bygg midt i smørøyet. Særlig med tanke på at det kommer nytt sjukehus hit. Du kan si at jeg er litt spent på anken til Kristiansund, smiler Eddie.

Han var på alle måter fornøyd med lokalene han leide, men tenkte at det vil være bedre å eie enn å leie.

– Jeg tror at Hjelset og sentrum på Skjevikåsen ser totalt annerledes ut om ti år. Jeg tror det er lurt å satse her. Så får vi se hva dette utvikler seg til, sier den tidligere Kiwi-kjøpmannen og mangeårige bilselgeren.

Drivhuseffekt

Deler av bygget ser mer ut som et stort drivhus, med store glassflater som vindu og tak. Det er her Eddie holder til. Han håper på en viss «drivhuseffekt». Altså at mange bilinteresserte vil besøke butikken og handle hos han.

– En stor del av bygget blir leid ut til Hjelset pizza og grill. Så skal jeg drive bilbutikk i et drivhus. He he. Jeg får satse på vekst. For meg handler det om å få flere bein å stå på. Jeg skal fortsatt selge klassiske biler og motorsykler. Men det er blitt større konkurranse i dette markedet. Nå som Per Hagen har lagt ned bilbutikken sin, ser jeg marked i å satse på bilrekvisita også. Jeg har gjort en avtale med kjeden Bilextra, slik at jeg fører deres sortiment. Folk på Hjelset og Kleive skal slippe å dra til byen for å få kjøpt det de trenger til bilen sin. Det gjelder også dekk. Her har jeg et samarbeid med en Gero i Eidsvåg som tar med seg dekkverkstedet sitt hjem til kunden, forklarer Eddie Eidseter.

Et annet bein som Eddie satser på å stå på, er utleie. Av det meste. Han samarbeider med Molde Maskinutleie.

– Det er veldig mye folk trenger bare en gang eller få ganger. Da er det smartere å leie enn å eie. Vi har lift, tilhengere, stillas, stor og liten varebil og et stort utvalg maskiner. Vi har til og med en vannscooter til leie. Og så har jeg en Saab Cabriolet som jeg også leier ut. Omtrent alt vi skal ha i butikken kan også leie. Egentlig drømmer jeg om at dette skal bli en god, gammeldags krambu, sier Eddie Eidseter.

– Jeg har også konteinere til utleie. Minilager. Jeg har fole mye rart. Nå er det om å gjøre at det blir butikk av det, fastslår Eddie Eidseter.