Interimsfellesnemnda (heretter kalt fellesnemnda) hadde sitt første møte for året i Eide rådhus tirsdag. Saklista var kort, og møtet ble tilsvarende kortvarig. Rundstykker, to enstemmige vedtak, ingen debatt – som det heller neppe var grunn til – dermed var jobben gjort.

Budsjett

Budsjettet for 2017–2019 viser at det vil gå med 3,785 millioner kroner i år, 11,945 millioner kroner i 2018 og det samme i 2019. Pengene skal gå til å drive reformarbeidet.

De største postene i år er prosjektleder 1,2 millioner kroner, konsulenthjelp / utredning 1 million kroner, digitalisering / velferdsløsninger / IKT 500.000 kroner og seminar 260.000 kroner.

Inn på konto i år kommer 20,5 millioner kroner (engangsstøtte) og 5,1 millioner kroner (reformstøtte), foruten 1 million kroner til prosjektlederstilling. Millionen vil komme også i 2018 og 2019. Det samme vil reformstøtta.

Konsulenthjelp og digitalisering

Andre og tredje året er identisk på utgiftssida. Da regnes det med å bruke 5 million kroner hvert år på digitalisering / velferdsløsninger / IKT og 5 million kroner på konsulenthjelp / utredning.

Med så store beløp blir ikke møtegodtgjørelsen til fellesnemnda på 130. 000 kroner per år særlig merkbar. Heller ikke de 80.000 kronene til studieturer for de 18 folkevalgte første året.

Til overs

Men pengene brukes ikke opp. Når nykommunen er et faktum ved inngangen til 2020, vil det stå litt over 12 millioner kroner igjen i det bundne driftsfondet.

Prosjektleder

Prosjektleder skal tilsettes for tre år.

De 15 politikerne som hadde møtt vedtok å velge rekrutteringsbyrået Headvisor til jobben med å bistå, mot en betaling på 140.000 kroner pluss merverdiavgift. Også byråene Triangel og Visindi hadde levert tilbud. Pris var ikke avgjørende for valget.

Det opprettes et ansettelsesutvalg som skal bestå av arbeidsutvalget og 2 tillitsvalgte (en fra hver kommune). Ansettelsesutvalgets innstilling legges fram for fellesnemnda med kandidater i prioritert rekkefølge. Arbeidsutvalget og partssammensatt utvalg får mandat til å justere stillingstekst ved behov sammen med rekrutteringsbyrået.