OSLO: Det var en stor dag for eier og daglig leder Bjørn Melby da visningssenteret ble åpnet i nærvær av 150 gjester, med Eide-ordfører Egil Strand til stede.

– Vi føler oss stolt og beæret av å få lov til å være med på dette unike samarbeidet. Med Made by Wood ønsker vi å løfte vår bedrift og våre ansatte videre. Jeg tror Made by Wood vil bli et forbilde i bransjen og være med på å synliggjøre norsk trevare, og vise at norske produkter er fullt konkurransedyktige i både design og kvalitet, sa Bjørn Melby under åpningen.

Mest trendy

Eide-bedriften har etablert seg på Skøyen på Oslo vest, hvor de mest trendy aktørene innenfor arkitektur, interiør og design i hovedstaden er lokalisert.

150 gjester: Made by Wood på Skøyen ble åpnet i nærvær av 150 gjester. Foto: Egil H. Torvik

Made by Wood ligger i en eldre ærverdig teglsteinsbygning, hvor det har fått romslige lokaler. I samme bygget er det to arkitektkontor, et filmselskap og en grossist for belysning. Møbelfirmaet Fjordfiesta i Molde blir, med sine kjente retrostoler, også representert der.

– Vi ønsker også å ha med utstyrsleverandører som kan nyttiggjøre seg lokalene, sier Bjørn Melby, som regner med økt omsetning og arbeidsstokk ved fabrikken på Eide etter etableringen i Oslo.

Premiummarkedet

Han sier det er viktig å finne nisjemarked i tillegg til nærmarkedet, og vil satse på premiummarkedet med fokus på spesialbestillinger. I volummarkedet er det lett for at du drukner.

De tre bedriftene er alle tradisjonsrike trevareprodusenter på sine felt og skal markedsføre seg under navnet Made by Wood.

– Ideen er ikke å fylle opp lokalene med trapper og kjøkken, men å skape et levende rom der vi kan treffe kunder som er ute etter gode interiørløsninger, sier Bjørn Melby.

Han forteller at de har lagt mye i å ha godt framvisningsutstyr som vil kompensere for en tradisjonell produktutstilling.

Investeringen i senteret, som ligger rett ved Skøyen stasjon, har kommet på 3–4 millioner kroner.

Mangfold

– Vi vil henvende oss mye til designere og arkitekter, men sikter oss også inn på entreprenører og husbyggere. Stedet skal brukes til å presentere produktene og vårt store mangfold, sier den nyskapende trappemakeren, sier Bjørn Melby.

Fra åpningen av Made by Wood på Skøyen i Oslo. Foto: Egil H. Torvik

De tre bedriftene innledet samarbeidet tidlig i 2016. De har vært på besøk hos hverandre, og lært hverandre å kjenne.

– Vi vet alle hva vi står for og at vi passer sammen. Alle tre er tradisjonsrike bedrifter som satser på skreddersøm, sier Bjørn Melby.

For alle tre er dette noe nytt, som ikke har vært gjort i Norge før i denne bransjen.

Fra landsbygda

– Vi skal vise at vi kan litt, vi som kommer fra landsbygda også, sier Bjørn Melby, som nå er vel etablert midt i det mest urbane strøket i hovedstaden.

For Bjørn Melby er satsingen et stort økonomisk løft.

– Jeg regner med at vi får en effekt av etableringen allerede første halvår i 2017, sier Bjørn Melby.