Ifølge Finansavisen vil investor og forretningsmann Bjørn Rune Gjelsten tjene 200 millioner i året på boligsalg de kommende årene. Årsaken er at boligutvikler-firmaet han eier, Profier, har gjort det knallsterkt gjennom fjoråret.

Sikret store inntekter

– Vi har benyttet det enormt gode markedet til å sikre inntektssiden i de store prosjektene våre, sier markedsansvarlig i Profier, Kristen Rikter-Svendsen, til Finansavisen.

Boligutvikleren solgte ifølge avisa til sammen 1.210 leiligheter til en samlet salgssum på 6,1 milliarder kroner. Dette er fire ganger mer enn i 2015 – som var et normalår.

– Jeg er veldig imponert, sier Bjørn Rune Gjelsten selv i en kommentar til Finansavisen.

200 millioner i året

Det er i Oslo at Profier har de største leilighetsprosjektene. I tillegg har de leiligheter under planlegging og bygging til drøyt 500 millioner kroner i Bergen og 325 millioner kroner i Tromsø.

Fortjenestene fra leilighetsprosjektene vil komme i takt med ferdigstillelsene de neste årene.

– Prognosen vår tilsier at vi vil ende med et resultat på mellom 180 millioner kroner i 2017 og 2018, sier Rikter-Svendsen til Finansavisen.

Snart utsolgt

Av totalt 1.210 leiligheter, er nå 1.032 under bygging. Bare 60 av disse er usolgt.

De høye prisene i boligmarkedet, spesielt i Oslo, fører til god fortjeneste. I tillegg forteller Rikter-Svendsen at Profier får gode rentebetingelser i bankene fordi så mange av leilighetene er solgt på forhånd. Dette gjør igjen at egenkapitalavkastningen blir høyere.

Tomrefjordingen Bjørn Rune Gjelsten kan dermed smile fra øre til øre med tanke på inntektene fra eiendom.