Kripos bistår nå politiet i Nordmøre og Romsdal med taktisk etterforskning i saka hvor 78 år gamle Anfinn Aarset ble funnet død natt til andre juledag.

Bistand fra Kripos

Politifullmektig Anders Skorpen-Trøen bekrefter imidlertid at de nå har bedt om hjelp fra Oslo.

– Vi har innhentet bistand fra Kripos i etterforskningen. Vi går nå gjennom tilbakemeldinger fra personer som har vært i området hvor han ble funnet den kvelden, sier Skorpen-Trøen til Rbnett.

Til NTB sier Skorpen-Trøen at de ikke utelukker at det kan være noe kriminelt bak dødsfallet, men at de ikke har noen konkrete mistanker.

Funnet i en kum?

Tidens Krav skrev fredag at mannen ble funnet i en kum nær vegen. Dette ønsker ikke politiet å uttale seg om.

– Vi vil foreløpig ikke si noe om hvor vedkommende ble funnet, sier Skorpen-Trøen.

Det er imidlertid en kjensgjerning at leiteaksjonen etter Anfinn Aarset pågikk i mange timer, med totalt 30 personer involvert, på et lite område, uten at han ble funnet. Først klokka 01.30 natt til andre juledag fant de 78-åringen, opplyste politiet til Rbnett andre juledags morgen.

De sa da at de ikke mistenkte noe kriminelt, men har seinere gått ut og karakterisert dødsfallet som mistenkelig.

– Ingen sammenheng

Fredag, bare fem dager seinere, ble en 40-åring funnet død i nesten samme område. Han hadde gått for å lufte hunden tidligere på dagen, men da han ikke returnerte ble en leiteaksjon satt i gang. Han ble funnet død i ei elv i Torvikbukt. Hunden ble også funnet død.

– Det er ikke noe som tyder på at dette dødsfallet har en sammenheng med den andre saka, men det vil bli gjort en obduksjon for å få fastslått dødsårsak, sier Skorpen-Trøen i politiet.

– Vi avventer svar på foreløpig obduksjonsrapport før vi vurderer hva vi gjør videre her. Dette vil vi trolig få tirsdag.