En 78 år gammel mann ble funnet død kort tid etter at han ble meldt savnet forrige søndag. Mannen var hjemmehørende på Østlandet og var på besøk hos familie i Gjemnes.

– Mistenkelig dødsfall

Politiet sa raskt at de ikke mistenker at mannen hadde vært utsatt for noe kriminelt. Han ble funnet utenfor vegen, og det ble sagt at han ikke hadde synlige skader.

Nå har politiet sendt ut pressemelding der de omtaler dødsfallet som mistenkelig. De vil ha kontakt med folk som befant seg mellom Batnfjordsøra og Torvikbukt 1. juledag mellom klokka 18.30 og 19.30.

– Omstendighetene rundt dødsfallet er uavklarte. Derfor kan vi ikke utelukke noe. Vi etterforsker saka som mistenkelig og vil derfor snakke med folk som var i bevegelse i dette området i den perioden mannen forsvant, sier politifullmektig Anders Skorpen-Trøen til Rbnett.

– Er mannen obdusert?

– Ja, vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport. Til tross for denne kan vi ikke utelukke noe. Utover dette kan jeg ikke kommentere innholdet i rapporten.

– Har dere noen teorier om hva som kan ha skjedd?

– Nei, vi har ingen teorier. Vi holder alle muligheter åpne.

Skorpen-Trøen sier at det er viktig at alle som bevegde seg i dette området melder seg til politiet - uavhengig om de har sett noe eller ikke. 78-åringen hadde på seg refleksvest da han skulle gå noen hundre meter fra et hus til et annet.

Navnet på 78-åringen er ikke offentliggjort.

– Falt i bekken

Tidligere Gjemnes-ordfører Johan Neergaard hadde 78-åringen på besøk før han forsvant. Han sier til Tidens Krav at han tror mannen fikk et illebefinnende og falt i bekken før han ble funnet død i en kum på nedsiden av fylkesvei 666.

– Det er det mest sannsynlige, sier Neergaard.

– Vi ber nå om at Statens vegvesen skal sette opp et gitter foran røret. En slik ulykke kan skje igjen når bekken går stor, for eksempel med dyr, mener Neergaard.

Ifølge avisen er røret som leder vannet under veien smalt, under en halvmeter i diameter. Derfor er det vanskelig å forestille seg at en person kan passere gjennom.

Da Rbnett kontaktet Skorpen-Troen fredag ettermiddag, ville han ikke kommentere funnstedet som TK viser til.

– Dette er ikke opplysninger de har fått fra politiet, sa han.

Kontakt med Kripos

Politidistriktet har vært i kontakt med Kripos, men vil inntil videre fortsette etterforskningen på egen hånd.

Politiet vil kartlegge all trafikk mellom Batnfjordsøra og Torvikbukt.