Denne uka har direktør Espen Remme i Helse Møre og Romsdal møtt de ansatte i psykiatrien, både på Hjelset og i Ålesund. Utfordringene i psykiatrien har kommet tydelig fram i media etter oppslag i VG.

– Det har vært en tøff periode, både for de ansatte og klinikkledelsen som har fått et sterkt fokus på egen arbeidsplass, sier Remme.

Han synes det har vært godt å møte alle de ansatte, slik at det har fått luftet sine bekymringer.

– Det blir pekt på utfordring i rekrutteringa, det har vært vanskelig å få besatt enkelte stillinger, som igjen får konsekvenser for turnus, oppsummerer Remme.

Flere har ansatte har i møtene satt likhetstegn mellom beltelegging og overbelegg. Samtidig er de opptatt avvikshåndteringa, som ikke har vært  tilfredsstillende.

– Mitt inntrykk er at vi alle ser at dette må vi løse sammen. Vi er her for pasientene, og våre ansatte går på jobb med et ønske om å gjøre et godt arbeid, sier Remme.

Det blir hevdet at situasjonen med tvang og beltebruk har vært krevende i flere år, og fremdeles er det store utfordringer. Direktør Remme har iverksatt en grundig gransking for å få oversikt over den faktiske situasjonen og hva som må gjøres.

– Det er riktig at de lukkede sjukehusseksjonene har hatt et overbelegg. Vi ser at det er krevende å arbeide slik over tid. Forslaget fra de ansatte er å øke grunnbemanningen, og det er absolutt mulig. Men med tanke på den økonomiske situasjonen helseforetaket er i, så må noen områder prioriteres ned innenfor en klinikk dersom andre skal prioriteres opp., sier Remme.

Flere tiltak og gransking

– Bruk av tvang et ekstraordinært tiltak i helsehjelpa, og vi skal ikke ha for mye men en riktig bruk av tvang. For å granske dette gjennomfører klinikken i samarbeid med ressurser fra fagavdelinga bl.a. hendelsesanalyser, stikkprøver i pasientjournaler og manuelle tellinger for å sjekke fakta i saken, sier han.

– Flere tiltak har også vært iverksatt tidligere av klinikkledelsen, i samarbeid med de ansatte. Når vi får sett på funnene etter disse undersøkelsene, må vi sammen med de ansatte se hvilke tiltak som skal settes inn.

Han sier det blir for tidlig å trekke ut resultater av granskningen nå, men styret skal få en grundig oppdatering på neste møte, den 25. januar.