Den omfattende mishandlingssaken ble behandlet i Romsdal tingrett for ei uke siden.

Der kom det fram at voldsregimet startet noen måneder etter at de ble samboere. De to har kjent hverandre siden ungdomsårene. Begge er i midten av 20-åra og fra Romsdal.

Ble bevisstløs

Han tok flere ganger kvelertak på henne, slo, sparket og skubbet henne. Han skal også ha spyttet på henne og flere ganger låst henne inne slik at hun ikke skulle komme seg unna.

Ved minst to anledninger skal han ha holdt så hardt rundt halsen hennes at hun ble bevisstløs. Han slo også hodet hennes i veggen, lugget henne og presset tomlene sine mot øynene hennes.

Ved en anledning skal han også ha forsøkt å få seksuell omgang med henne gjennom tvang.

Mannen skal dessuten gjentatte ganger ha truet og krenket henne verbalt.

Truet henne

Det ble lagt fram bevis gjennom notater fra legebesøk og flere vitneforklaringer. Ved noen anledninger tok kvinna bilder av seg selv for å dokumentere skadene han påførte henne. Disse slettet mannen, men politiet har klart å gjenopprette dem.

Kvinna skal ha forsøkt å bryte ut av forholdet, men mannen ble da voldelig, stengte henne inne, truet med å ta livet sitt, eller på andre måter forsøkte å forhindre henne i dette.

Fryktet hun skulle dø

Retten skriver i domsslutningen at flere av forholdene de har funnet bevist er grove. Kvinna sa selv under rettssaken at hun var sikker på at tiltalte kom til å drepe henne.

Retten konkluderer også med at volden hun ble utsatt for ikke fremstår «som enkeltstående straffbare handlinger, men som et regime av gjentatt og til dels også grov mishandling».

Straffedømt tidligere

Mannen er flere ganger bøtelagt og straffedømt tidligere – stort sett for trusler og vold.

«De tidligere domfellelsene viser at tiltalte har et betydelig problem med å mestre sitt eget sinne. Retten finner at de tidligere domfellelsene for voldsforbrytelser og trusler tilsier en skjerpet straff», heter det i domsslutningen. I formildende retning la retten vekt på at han hadde erkjent straffeskyld for noen av forholdene.

I tillegg til fengsel i fire år ble mannen også dømt til å betale sin tidligere samboer 100.000 kroner i oppreisning.

Retten ble ledet av tingrettsdommer Eli Brusdal.