Sigrun Kristvik er leder i lokallaget til Norsk forbund for utviklingshemmede. Datteren Anna Sofie (15) er autist. Hun har vært med på tirsdagsklubben i flere år. Det var slik også Sigrun kom inn i støtteapparatet, som er ganske stort. For det er mange frivillige ildsjeler som stiller opp for at tirsdagsklubben skal gå sin vante gang en gang i måneden.

Alltid godt oppmøte

Oppslutningen varierer på mellom 30 og 40 hver eneste gang. Da snakker vi om alt fra ungdommer til godt voksne i 60-årene. Tirsdagsklubben passer alle, men de bør helst like sang og musikk. Samt meget god kveldsmat. Mat er alltid viktig i et bedehus, der er det ingen bønn. Så også i Elnesvågen.

– Tirsdagsklubben er kjent også for sin gode kveldsmat. Vi avslutter alltid med et felles måltid. Men før det er det mye sang og musikk, det er aktiviteter, spill og konkurranser. Menyen varierer fra gang til gang. Tirsdagsklubben handler om å skape et sosialt og gledelig tilbud til personer som ikke har så mange slike tilbud, sier Sigrun Kristvik.

I kirkelig regi

Tirsdagsklubben er et kirkelig arrangement i regi av Myrbostad menighet og Elnesvågen bedehus. Vi var til stede på den siste samlingen før jul. Etter nyttår braker det løs med juletrefest den første tirdagen i januar. Deretter skal klubben arrangeres nettopp hver første tirsdag i hver måned. Sigrun Kristvik understreker at de har plass til flere.

– Det er ikke bare gjester fra Fræna som er her, men også fra Eide og Molde. Her er alle hjertelig velkommen. Først og fremst er det veldig koselig her. Det er slik en god stemning. Og det er veldig mye glede. Det skal så lite til for å oppnå så mye positivit. Det er det tirsdagsklubben handler om, fastslår Kristvik.

Kateket Anne Marie Sødal slutter seg til konklusjonen. Hun snakket om jula og om kjærlighet i sitt budskap til tirsdagsklubbens førjulsgjester.

– Her liker jeg meg! Det er ofte at jeg kommer inn hit en sein ettermiddag og er litt sliten etter arbeidsdagen, men så får jeg straks påfyll av godt humør og energi. Her er det ekte glede og trivsel, et utmerket fellesskap. Og de elsker åpenbart sang og musikk. Tirsdagsklubben er et viktig sosialt tiltak som fortjener all honnør, fastslår Anne Marie Sødal.

Mange som bidrar

Det er mange som må trekkes fram for sine viktige bidrag til tirsdagsklubben. Ikke minst Jon Ivar Bøe på piano. Han tar det absolutt ikke piano. Her er det spilling og sang for full musikk hele seansen. Og han får virkelig med seg de som er til stede. Det samme kan vi si om Westgaards duo. De stiller opp og spiller alt fra «Blue Hawaii» til «Jag trodda englarna fants». Andre faste bidragsytere er Brita Solveig Hals, Jorunn Harøy, Jorunn Drejer, Anne Kristin Eidem, Johannes Flatmo og Solgunn Harnes.

Oskar Malmedal tente adventslys mens Jon Ivar Bøe, som alltid, spilte piano. Foto: Eirik Heen
Marianne Bergh synger «Blue Hawaii» sammen med Ole Martin Westgaard, som ofte bidrar musikalsk. Foto: Eirik Heen
Brita Solveig Hals og Johannes Flatmo stiller opp til kjøkkentjeneste for tirsdagsklubben. Foto: Eirik Heen