– Synd hvis han trekker seg

Den siste tiden har skolestrukturen ved Høgskolen i Molde igjen blitt diskutert.

I midten av november ble rapporten «Høgskolen i Molde i det nye institusjonslandskapet – Fusjon eller fortsatt selvstendighet?» presentert på et allmøte. Rapporten er skrevet av Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning på oppdrag for styret ved skolen.

Rektor Hallgeir Gammelsæter var ikke overrasket over resultatet, men etterlyste mer refleksjon rundt de mulige valgene.

Denne uken valgte førstelektor Ragnhild Michaelsen å trekke sitt kandidatur til prorektorvervet, da hun ifølge Panorama ikke kan støtte måten Gammelsæter leder arbeidet med struktursaken på.

Liten innvirkning

Hofgaard Eikre sier videre at studentene får et godt innblikk i debatten gjennom den uavhengige skoleavisen Panorama.

– Uroen merkes hovedsakelig i avisa og i høyskolestyrene, men uenighetene har foreløpig ikke stor innvirkning på studentenes hverdag, sier han.

Nødvendig med pause

På spørsmål om styret har diskutert hva de tror vil være det beste for høgskolen, svarer Hofgaard Eikre slik:

– Det viktigste er at vi som høgskole står samlet om det som skjer, selvstendighet eller ei, men vi i styret har inntrykk av at dagens struktur fungerer godt for studentene, sier Hofgaard Eikre.

Det er nå et halvt års pause i debatten, da det skal gjennomføres interne strategiprosesser. Det tror styret kan være smart.

– En eventuell fusjon vil antakeligvis være et valg vi ikke kan gå tilbake på senere, dermed ser vi det som viktig at utredningen blir gjennomført ordentlig. Om dette krever mer tid, tror vi en pause er nødvendig for å ta det beste valget, sier Hofgaard Eikre.