Julaften dag er Molde domkirke alltid fullsatt på flere gudstjenester. Men i år skjer noe nytt i tillegg: menigheten inviterer til tradisjonell julekveld kirkekjelleren fra kl. 17.

På Facebook-sida Molde domkirke, står det: «Tradisjonell julemat og gode kaker, lett program, julesanger og juletregang hvis du vil, og kanskje en liten pakke? Påmelding innen søndag 18. desember til kirkekontoret tlf. 71 11 14 70 eller meil kristin.ervik@molde.kommune.no Pris kr 200»

«Litt sjømannskirke»

Diakonen sier også litt om hvem de tenker feiringen kan være aktuell for:

– Vi ønsker å være litt «sjømannskirke» for dem som ikke har mye familie å feire med, eller av andre grunner ønsker å feire en tilrettelagt jul i fellesskap med flere.

Frelsesarmeen i Molde har ikke julaftenfeiring i år fordi de nye lederne ikke er kommet på plass ennå.

Glomstua-feiring avlyst

I et par år nå har 17–18 gjester – flest eldre – kunnet benke seg rundt bordet til hyggelig julaften i lokalene på Glomstua omsorgssenter. I fjor var Christa Oskarsson og to gode hjelpere vertinner på julaften med julemat, julesanger og trivsel.

Viser til Domkirka

Hun er svært glad for at Molde domkirke i år åpner kirkekjelleren til åpen feiring på julaften, med tradisjonell julemat, julesanger, og det som hører til.

– Det er flere som har ringt meg og ønsket å feire julaften på Glomstua, og da har jeg henvist til tilbudet i Domkirka, sier Oskarsson.

Satser på neste år

Oskarsson regner med at det kan bli julefeiring på Glomstua igjen neste år:

– Det er et fint sted å være, folk har vært kjempefornøyd, og for meg har det vært berikende å være med. Men i år må jeg bare ønske lykke til med arrangementet i Domkirka.