Advokatfirmaet Hjort DA skriver i prosesskrivet til lagmannsretten at anken i sjukehussaka ikke kan avvises slik Helse Midt-Norge RHF har krevd i sitt tilsvar til lagmannsretten. Hjort er engasjert av Kristiansund kommune.

- Jeg ser fram til å etter­komme bystyrets vedtak om å få saken behandlet av lagmannsretten, og å få tomtevedtaket i sykehussaken kjent ugyldig. Det fortjener befolkningen i Kristiansund og på Nordmøre etter den urett som er begått i denne saken av både helseforetaket og av statsråd Høie!, sier ordfører Kjell Neergaard.

Stemte mot

Neergaard tilhørte mindretallet i bystyret som ikke ville anke sjukehussaka. Han fulgte rådet til den innleide eksterne advokaten som vurderte ankesaka. Flertallet valgte heller å lytte til kommuneadvokat Kjetil Wedervang Mathiesen og anket tingrettsdommen fra Steinkjer.

Prosesskrivet peker på det advokatfirmaet mener er flere svakheter ved tingrettens vurderinger av utredningsarbeidet som ble utført. Derfor vil de ha Espen remme i vitneboksen.

- En rekke sentrale dokumenter knyttet til idéfasearbeidet ble ikke framlagt for tingretten, og forholdet til tidligfaseveilederen ble ikke nærmere vurdert. Espen Remme, tidligere strategi og utviklingssjef i HMR med ansvar for idefase­arbeidet, nå administrerende direktør i HMR, vil kunne forklare seg nærmere om idéfase­arbeidet, skriver advokatfirmaet.

- Kan ikke avvises

Videre skriver advokatfirmaet at ankesaken til lagmannsretten ikke kan avvises slik Helse Midt-Norge RHF har krevd i sitt tilsvar til Frostating lagmannsrett.

Advokat Camilla Selman, som er Kristiansund kommunes prosessfullmektig i ankesaken, skriver at “vilkårene for å nekte anken fremmet etter tvisteloven § 29-13 andre ledd ikke er oppfylt”.

- I tillegg er det viktig dokumentasjon som ikke ble lagt fram for tingretten, og som etter Kristiansund kommunes syn er egnet til å belyse om tomtesaken var forsvarlig utredet, skriver Selman.