Den 12. desember har Ørskogfjellet Skilag innkalt til åpent møte på Ørskogfjellet. Målet er å sikre videre drift av alpinanlegget, som Vestnes kommune har vedtatt å kvitte seg med.

Ørskogfjellet Skilag er et selskap under stiftelse. Marianne Sæter fra Vestnes leder interimsstyret, hun har vært en flittig bruker av skitrekket på Ørskogfjellet gjennom 30 år, både som alpinist og frivillig sammen med mannen sin og mange andre.

Dugnadsinnsatsen på Ørskogfjellet har vært stor gjennom flere tiår, men vanskelige værforhold med lite snø har likevel gjort dette til et tapsprosjekt for eieren Vestnes kommune.

Overgang

– Vårt mål er å legge et grunnlag som sikrer videre drift av alpinanlegget. I første omgang konsentrerer vi oss om sesongen 2017, men målet er å få til langsiktig drift. Opplegget er at Ørskogfjellet Skilag skal drive anlegget. Vestnes kommune står fortsatt som eier. Om vi skal videre å satse på overtakelse av anlegget, ønsker vi å ha en avklaring på i løpet av 2017, sier Marianne Sæter til Romsdals Budstikke.

Ørskogfjellet Skilag ble etablert for kort tid siden, og har nå 80 medlemmer fra Vestnes, Ørskog, Skodje, Haram og Ålesund.

– Kom til fjells

– Vi vil gjerne ha med flere, og håper også at riktig mange vil stille opp på møtet på Ørskogfjellet den 12. desember. Alle er velkomne. Om møtet blir på varmestua på alpinanlegget eller et annet lokale på fjellet, blir avklart litt seinere, sier Marianne Sæter.

Alpinanlegget på Ørskogfjellet ble etablert for rundt 40 år siden. Nå består det av to skitrekk, barnetrekk og ei moderne varmestue. Anlegget har kunstsnøanlegg og to trakkemaskiner.

Alle kan bidra

– Vi går nå ut og ber om hjelp fra sponsorer, det trengs litt midler for å komme i gang. Privatpersoner som vil støtte, er også velkomne til å kjøpe andeler i Ørskog Skilag, sier Marianne Sæter.

Hun legger til at de også vil kontakte kommunene i nærområdet med spørsmål om støtte, og peker på at dette er et anlegg som blir brukt like mye av sunnmøringer som av vestnesinger. Hittil har interessen fra nabokommunen vært fraværende. Vestnes kommune har tidligere kontaktet nabokommunene om å bidra til å holde anlegget gående, uten å få fem øre.

Optimistisk Kjøpstad

Martin Kjøpstad fra Vestnes er styreleder for Ørskogfjell Skisenter AS, valgt av Vestnes kommunestyre.

– Vedtaket i kommunestyret om å avhende alpinanlegget på Ørskogfjellet står ved lag. Samtidig er vi alle opptatt av å få anlegget opp og gå med nye eiere.

– Jeg er optimist og tror det blir en løsning. Anlegget er i bra stand rent teknisk, men det er noe å gjøre med lysanlegget og trekket, opplyser Martin Kjøpstad til Romsdals Budstikke. Også trakkemaskinene trenger en del vedlikehold.

Da vi besøkte Ørskogfjell Skisenter onsdag, var det ti centimeter snø på bakken, men i bratthenget var det stort sett bart. Nå venter og håper alle på at snøen skal komme og at anlegget kan startes opp.