Lisbeth Valle var en av dem som ønsket å vise sin takknemlighet gjennom Romsdals Budstikkes Julestjerne. Vi møtte henne sammen med foreldrene hjemme i Aureosen. De ble dette året eksempler på de mange foreldre som stiller opp for å få hverdagen til å gå rundt for sine barn. Da Valle ble skadd under svangerskap og fødsel tok mora fri for å hjelpe sin datter.

Her kan du foreslå kandidater.

Ekstraordinært

– Alle foreldre ønsker vel å hjelpe sine barn. Men det mamma og pappa har gjort for meg er ekstraordinært. De har vært der da det ikke var annen hjelp å få, fortalte Lisbeth Valle den gangen. I dag -seks år etter føler hun på samme måten.

– Jeg er like takknemlig nå som da. Og for noen få dager siden, da jeg ryddet i noen papirer, fant jeg faktisk avisoppslaget med julestjerna. Da leste vi det sammen, tenkte tilbake og gråt littegrann. Det var sterkt for alle. Og et bilde på at det i tøffe tider er godt å ha hverandre, sier Valle.

Lyst å takke

Det nærmer seg jul – og kanskje er det mange av oss som kjenner litt ekstra på den følelsen – at vi har lyst å takke noen – nettopp fordi de var der da vi trengte dem. Vi føler en trang til å forsøke å gjengjelde deres innsats.

Desemberlørdager

Med julestjernene ønsker vi i Romsdals Budstikke å løfte fram nettopp disse hverdagsheltene – som gir av seg sjøl – til glede for familie, venner eller andre rundt dem. Fire lørdager fram mot jul deler vi derfor til sammen ut fire store og 40 mindre julestjerner til noen våre lesere mener fortjener det. Enten det er familiemedlemmer, den gode venninna, en hjelpsom nabo, kanskje, treneren til barna dine, hun med den ekstra varme hånda på sjukeheimen eller han som hver vinter måker trappa di uten at du spør.

«Alltid stilt opp»

I mange år har Romsdals Budstikke delt ut julestjerner til hverdagshelter våre lesere har foreslått. Hvert år kan vi velge blant mange sterke begrunnelser. Her er bare noen få utdrag fra noen av dem vi har fått:

«De er 'engler' som gjør at beboerne føler seg sett, verdsatt og ivaretatt på beste måte.»

«Hun har et pågangsmot å en stå på vilje som bare kan beundres. Så hver gang hun ser på julestjerna som står på bordet i stua kan hun vite at det er noen som bryr seg om alt hun gjør hver dag for familien.»

«Alt i alt, han har satt alt sitt på vent for å hjelpe oss.»

«Disse to flotte menneskene tok imot meg å barna på en måte jeg ikke hadde trodd gikk an. Dette er mine hverdagshelter.»

I år kan du foreslå kandidater ved å sende inn kupong fra avisa eller benytte kupong på Rbnett.no/julestjerne. Du kan også sende til redaksjon@r-b.no - eller i brev merket «Julestjerne».