En personbil og en trailer kolliderte i Fannefjordtunnelen torsdag morgen. Ulykka skjedde rett før klokka 09.30. Alle nødetatene rykket ut til stedet, og tunnelen ble stengt. Torsdag kveld var tunnelen igjen åpen for trafikk.

Alvorlig, men stabilt

Føreren av personbilen, en mann i begynnelsen av 20-årene, er kritisk skadet. Mannen var alene i bilen da ulykka skjedde. Han skal ha vært ved bevissthet da han ble sendt til sjukehuset. Klokka 13.40 la sjukehuset ut melding om at tilstanden fortsatt er alvorlig, men stabil. Han er heimehørende i Molde.

Tunnelen ble stengt etter ulykka og var det fram til like før klokken halv seks torsdag kveld. Da ble tunnelen åpnet med redusert hastighet på grunn av oljesøl og glatt vegbane. Klokken halv ni torsdag kveld ble tunnelen igjen stengt i noen minutter for å spyle vegbanen.

Føreren av traileren, en romsdalsmann i 40-årene, ble sendt til sjukehuset i Molde for sjekk. Han skal ha kommet fra ulykka uten fysiske skader.

Forbikjøring

- Ulykka skal ha skjedd da personbilen prøvde å kjøre forbi en annen personbil inne i tunnelen. Han kjørte i retning fra Molde da han kolliderte med en møtende lastebil med semihenger, sier operasjonsleder Frode Gjøsund til Rbnett.

Da Rbnett var i kontakt med politiet klokka 14.30, kunne de ikke si når tunnelen ville åpne igjen.

- Politiet samarbeider med Statens vegvesen om arbeidet inne i tunnelen. Både personbilen og lastebilen står fortsatt der nede, og trafikkuhellsgruppa er ikke ferdig med sitt arbeid. Straumen Bil har vært inne og sett på bilene, og de er klare til å hente dem ut når oppmålingsarbeidet er ferdig. Etter at bilene er fraktet ut, vil det fortsatt gå litt tid til opprydding og fjerning av oljesøl, sier Gjøsund.

Trafikkproblem

Stengingen av Fannefjordtunnelen ga en del trafikale problem, det var ikke lett for rutetrafikken å holde rutene når man må kjøre rundt fjorden.

Havarikommisjonen for transport er også varslet om ulykka, og Statens vegvesen vil gjøre tekniske undersøkelser av bilene.

Det var omkjøring via Kleive mens tunnelen var stengt.

Fortsatt stengt Tunnelen er rett før klokka 12 fortsatt stengt, og vil trolig være det i noen timer til. Foto: Eirik Heen
Ulykka i Fannefjordtunnelen ble meldt inn til 110-sentralen klokka 09.28. Føreren av personbilen skal være kritisk skadet. Foto: Per Tormod Nilsen
På grunn av ulykka vil Fannefjordtunnelen være stengt en god stund framover, melder politiet. Køa på Molde-sida strekker seg nå til rundkjøringa. Foto: Per Tormod Nilsen