I dag driver Sigdal Kjøkken butikk i Ålesund, under Kåre Gjerde AS. Da de ble forespurt om å åpne en egen butikk i Molde, var svaret ja.

Nå har de signert leiekontrakt på gateplan i Isachsengården, og vil være på plass i Storgata 50 over nyttår.

– Vi er veldig fornøyd med lokalet. Det ligger midt i sentrum, og vi har god tro på at dette vil passe oss og vårt konsept, sier Bjørn Holte i Sigdal Kjøkken.

Nytt konsept

Her i byen, hvor Holte skal være sjef, skal de nemlig satse på et helt nytt konsept.

– Kundene skal kunne komme inn og gjøre en god del selv. De skal selvfølgelig få hjelp med en gang dersom de ønsker det, men de vil også ha stor frihet til å utforske kjøkkenmulighetene på egen hånd. Hos oss kan kundene opprette en egen profil, hvor de lagrer alt av vareprøver, løsninger og konsept. De kan også laste ned et eget tegneprogram, slik at de kan designe sitt eget kjøkken. Dette vil også være mulig å gjøre hjemmefra, sier han.

– Spennende

Kundene kan deretter komme tilbake til butikken for å få ytterligere hjelp.

– Da logger de seg på profilen sin, og plukker ned det de har gjort hjemme. Sammen kan vi se om det er rom for forbedringer, og til slutt finne frem til den beste løsningen, sier Holte.

– Et slikt konsept vil kanskje appellere mest til de som er litt yngre og forstår data. Dette er helt nytt fra hvordan vi driver i dag, så det blir spennende å se hvordan det blir mottatt, fortsetter han.

Deler lokalet i to

Sigdal Kjøkken skal ha hele lokalet i 1.-etasjen i Isachsengården.

– Positivt tilskudd

Eiendomssjef Randi Thomassen i Angvik Eiendom gleder seg over nyetableringen.

– Vi er veldig glad for at Sigdal Kjøkken etablerer seg i sentrum med et helt nytt butikkonsept. Vi registrerer at det fortsatt er store, gode leietakere som vurderer byen som en god etableringsarena. Vi ser også at det er en fin utvikling generelt i sentrum, da få leiligheter og lokaler i vår portefølje står tomme. Sigdal Kjøkken er ett av de positive tilskuddene, sier hun.

14 av 21 solgt

I etasjene over kjøkkenbutikken vil det være 21 nye leiligheter.

– Disse blir overtatt februar neste år. Da blir det liv i bygget, og lys i vinduene. Det blir veldig bra, sier Thomassen.

Hittil er 14 av leilighetene solgt.

– Det vi erfarer med små leiligheter, er at jo nærmere vi kommer ferdigstillelsesdato, jo mer øker salget.