Samtidig som ordførerne på Nordmøre var samlet for å diskutere regionreformen, sendte fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag Anne Marit Mevassvik og fylkesordfører Tore O. Sandvik i Sør-Trøndelag ut følgende felles pressemelding:

Nordmøre er i dag samlet for å diskutere regiontilknyting i forbindelse med regionreformen. Vi registrerer at det i den sammenheng diskuteres et alternativ om å slå sammen hele Møre og Romsdal fylke med nye Trøndelag. Vi har derfor behov for å understreke det vi tidligere har uttalt om denne saken:

- Hvis Nordmøre ønsker å gå i dialog med Trøndelag har vi gjentatte ganger sagt av vi er åpen for det, men en sammenslåing av hele Møre og Romsdal med nye Trøndelag er ikke aktuell politikk og vi vil aktivt motarbeide et slikt forslag, sier fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag Anne Marit Mevassvik og fylkesordfører Tore O. Sandvik.

– «Nabopraten» viste også at det ikke finnes vilje eller ønske om et slik sammenslåing fra fylkestinget i Møre og Romsdal, sier Mevassvik og Sandvik.

«En sammenslåing av hele Møre og Romsdal med nye Trøndelag er ikke aktuell politikk og vi vil aktivt motarbeide et slikt forslag.»