Det er kokken Shahid Rafique som skal åpne restauranten Guru Taste of India Molde i 2. etasjen i Hamnegata 35, hvor Kafé Gimle har holdt til tidligere.

– Planen er å åpne i midten av november, og vi gjør så godt vi kan for at dette skal gå. Vi er i full gang med å pusse opp lokalet i ekte indisk stil, sier han til Rbnett.

– Molde mangler indisk

Guru Taste of India finnes allerede i Kristiansund. Restauranten åpnet 1. mai, og her er det Rafique selv som er kjøkkensjef.

På Facebook-siden deres kan kundene gi én til fem stjerner, hvor sistnevnte er best. Etter drøye 40 anmeldelser har restauranten i Kristiansund et snitt på 4,6 stjerner. «Svært god mat» og «hyggelig betjening» er kommentarer som går igjen fra i kundene.

– Vi har blitt godt mottatt i Kristiansund, og har flere stamgjester fra Molde. Dette er årsaken til at vi også ønsker å starte opp her i byen. Dere har en rekke restauranter, men mangler en indisk. Også Ålesund har to, så nå er det på tide at det åpner en i Molde, sier Rafique.

Nordindisk mat på menyen

Han synes lokalet ved bussholdeplassen ligger veldig fint til.

– Restauranten blir lett tilgjengelig siden den er plassert midt i byen. Lokalet ligger også i nærheten av flere utesteder, så folk har mulighet til å spise middag og dra videre ut, sier Rafique.

Indisk mat deles ofte inn i nordindisk, bengalsk og sørindisk mat. Hos Guru Taste of India Molde skal det serveres nordindisk mat.

– For de som ikke har spist indisk tidligere, gjelder det å finne riktig styrke på maten. Vi lager den slik som kunden ønsker, alt fra helt mild til indisk sterk. Kjøkkensjefen på denne restauranten vil være en indisk kokk med over 30 års erfaring, sier Rafique.

Fikk skjenke-ja

Rafique, som er daglig leder og administrerende direktør ved Salaam Namaste Restaurant AS, hadde søkt om å skjenke alkohol i gruppe 1 og 2 (lavere alkoholinnhold enn 22 prosent).

Rådmannens forslag til innstilling var at restauranten får skjenkebevilling for perioden 1. oktober 2016 til 30. september 2020.

Saken var oppe i drift- og forvaltningsutvalget mandag, og ble vedtatt med 10 mot én (KrF) stemmer.

Tirsdag ble innstillingen også vedtatt 12 mot én (KrF) stemmer i formannskapet.

– Konkurranse er viktig

Det siste året har det åpnet en flere restauranter i byen. Glass, På Hjørnet og Smile Thai & Sushi er noen eksempler.

– Konkurranse er sunt. Da blir man utfordret til å lage bedre mat og yte bedre sørvis. Konkurranse er viktig for å kunne utvikle seg, sier Rafique, som flyttet fra Oslo da han skulle åpne restauranten i Kristiansund:

– Jeg har det veldig bra her. Det er litt roligere i forhold til Oslo, og mye mindre folk. Men jeg trives godt.