På innkallingen til dagens styremøte sto det oppført at styret skulle ha seminar. Tema for seminaret var styrets evaluering av sitt eget arbeid.

Allerede i starten av styremøtet varslet pressens medarbeidere at de ville kreve en skriftlig begrunnelse dersom styret lukket evalueringen for offentligheten.

Da det ble tid for styreevalueringen valgte styret å reise seg fra plassene sine og forlate styrerommet. Styreleder Stein Kinserdal tok med styremedlemmene på et kontor i administrasjonsbygget og holdt styreseminaret der.

- En tilsnikelse

– Jeg mener dette er en tilsnikelse. Man kan ikke bare kalle det ”seminar” og så oppheve lovbestemmelsen om åpne møter. Poenget er at styret møtes for å diskutere saker som det tilligger dem som styre å diskutere. Da har de et styremøte, sier offentlighetsekspert Arne Jenssen i Norsk Redaktørforening til NRK Møre og Romsdal.

Jensen mener helseforetaket ikke har lovhjemmel til å lukke evalueringsmøtet.

- Helseforetaksloven stiller opp seks ulike typetilfeller hvor man kan eller skal lukke styremøtene i helseforetak, og ingen av disse slår inn i dette tilfellet, så langt jeg kan se, sier han til NRK.

Oppgitt nestleder

NRKs Øyvind Johan Heggstad krevde en begrunnelse fra styret, men det fikk han ikke.

I stedet fikk Heggstad denne meldingen fra en oppgitt nestleder i styret, Petter Bjørdal:

– Jeg forstår ikke hvorfor en skal kaste vekk tid på han der når det gjelder disse tingene. Han gir seg ikke likevel.