Frank Sve trekker seg fra nominasjonskampen i Møre og Romsdal Frp. Det åpner for at statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale nomineres på topp.

– Vi er tre gode kompiser som i en nominasjonsprosess har kommet skjevt ut fra hoppkanten. Ingen av oss hadde lyst til å tryne, sa Sve da han redegjorde for sin beslutning tirsdag. Det skjedde på kontoret til parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik, med Dale og Listhaug på hver sin side.

- Hadde en reell sjanse

Sve bedyrer at ingen har presset ham til å tre til side, heller ikke fra sentralt hold i partiet skal han ha fått slike hentydninger.

– Da hadde det blitt bråk, sier Sve, som mener han hadde hatt en reell sjanse til å bli valgt som førstekandidat under nominasjonsmøtet i februar.

– Alle kunne vi ha vunnet slaget, men samtidig tapt krigen – altså skadd partiet. Vi har ikke pratet godt i hop, for jeg visste ikke at Sylvi ikke ville være aktuell for en andreplass på lista, sier Sve.

- Det ble kleint

At de tre Frp-politikerne drev intern valgkamp og posisjonering mot hverandre var uheldig, erkjenner han.

– Det hele ble kleint. Det sa jeg tidlig ifra om. Jeg likte det ikke.

Han understreker at han går ut av lista i sin helhet og anbefaler nominasjonskomiteen å samle seg om Listhaug på første- og Dale på andreplass.

- Blandet meg ikke inn

Frp-leder Siv Jensen sier hun ikke har blandet seg inn i nominasjonsprosessen i Møre og Romsdal.

Tirsdag ble det klart at Sylvi Listhaug likevel innstilles som nummer en på fylkeslista, mens fylkesleder Frank Sve aksepterte tredjeplassen.

– Jeg fikk beskjed om dette i går og tar til etterretning at Sve trer til side. Dette har foregått på den måten en nominasjon skal gjennomføres, og jeg har selvsagt ikke blandet meg inn, sier Siv Jensen i en kort kommentar til NRK.