Det er NTB som melder dette.

Sylvi Listhaug blir førstekandidat. Innvandrings- og integreringsministeren hadde gjort det klart at hun ønsker førsteplassen på lista. Nå blir hun nr. 1, landbruksminister Jon Georg Dale blir nummer to, mens Frank Sve trekker seg.

Det offentliggjorde de tre politikerne i dag, skriver Dagbladet. De forklarte nominasjonstrøbbelet med kommunikasjonsproblemer.- Vi kom i en situasjon hvor mange kjemper om det samme beinet, og istedet for å håndtere det som vi bestandig har gjort ved å ta en telefon til hverandre, løste vi det ved å posisjonere oss på nytt. Det viste seg å være unødig, og forsåvidt også noe som bidrar til å bråk rundt en nominasjon som ikke trenger det, forklarer Frp-statsråd Jon Georg Dale overfor Dagbladet.

Ifølge samme avis takker Listhaug og Dale Sve for storsinnet han viser ved å trekke seg og, på den måten skape ro om nominasjonsprosessen videre.

Sve var på topp

Frank Sve var av nominasjonskomiteen foreslått som listetopp i Møre og Romsdal - foran Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale.

Fran Sve trekker seg for å gi Sylvi Listhaug førsteplassen på Frp-lista i Møre og Romsdal.

Både Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad har takket nei til gjenvalg, og da åpnet det seg mulighet for Frank Sve som lenge har vært arveprinsen i Møre og Romsdal Frp.

Nå ser det ut til at det blir rikspolitikerne som får topplassene på stortingslista.