Ei kvinne i slutten av 20-åra møtte nylig i Romsdal tingrett, tiltalt for å ha bestilt store mengder narkotika fra utlandet.

Det har vært registrert titalt 73 saker som gjelder tiltaltes innførsel av narkotika, men 40-50 av disse er henlagt på grunn av at det ikke ble foretatt analyse av de beslaglagte stoffene.

Kvinna møtte derfor tiltalt for innførsel av 20 postforsendelser som var adressert til henne. Dette gjaldt tidsommet fra mars 2013 til slutten av oktober 2014. Disse forsendelsene ble stanset av tollvesenet på Gardermoen og i Ålesund.

Det gjaldt flere typer amfetaminlignende, sentralstimulerende stoffer. Totalt fant Kripos 43,43 gram MDVP, 35,14 gram Alpha-PVP, 0,78 gram MPPP, 1,03 gram Fluoramfetamin og 4,11 gram 3-MMC.

Trodde det var lovlig

Kvinna hevdet i retten at hun jevnlig sjekket narkotikalisten om stoffene var ulovlig å innføre til Norge. Retten bemerker at Fluoramfetamin sto på narkotikalisten punkt 1 da den første forsendelsen tiltalen gjelder for ble innført. De øvrige stoffene sto på narkotikalistens punkt 2 fram til 16. desember 2013, da kom de også på narkotikalisten punkt 1.

Kvinna fortsatte å innføre narkotikaen etter denne datoen.

Hun brukte MDPV jevnlig før hun besluttet å kjøpe stoffet fra utlandet. Retten er ikke i tvil om at kvinne var kjent med at det dreide seg om svært farlige stoffer som myndighetene ønsket å forby, og at hun derfor burde foretatt ytterlige undersøkelser før hun innførte stoffene.

Tiltalte erkjenner å ha vært rusmisbruker over tid, er en del av et rusmiljø.

8 måneder betinget

I skjerpende retning la Romsdal tingrett vekt på at stoffenes art og mengde. Den beslaglagte mengden MDPV og Alpha-PVP tilsvarer tilsammen 202 gram kokain.

Hun ble dømt til fengsel i ett år og to måneder. Åtte måneder av dette gjøres betinget, og retten mener at dersom tiltalte er motivert, bør hun få sone den ubetingede delen av straffen gjennom oppholdt på behandlingsinstitusjon.