Fra mandag 24. oktober vil 37 nye bedrifter og 387 ansatte bli tatt ut i streik i EL og IT-forbundet. Det vil da totalt være 75 bedrifter og 1091 ansatte som er ute i streik. Og onsdag 26. oktober er det varslet at ytterligere 31 ansatte i 11 bedrifter tas ut.

I Rauma Energi AS er alle ansatte organiserte i Delta, Fagforbundet og EL&IT – 19 (av 34 ansatte) – i streik. Alle ble tatt ut fredag 23. september.

- Rauma Energi AS er spesielt opptatt av at uforutsette hendelser blir håndtert. Feilmelding skal fortsatt meldes på telefon 71 22 23 23. I samråd med de tillitsvalgte forberedte Rauma Energi AS seg på en streik. Det viktige her, som vi fikk på plass, var utarbeidelse av en plan for å sikre driften, opprettholde beredskapsavtale på nett og kunne søke dispensasjoner for nøkkelpersonell, sier administrerende direktør Alf Vee Midtun i Rauma Energi i en pressemelding.

Rauma Energi AS beklager de ulemper streiken påfører kundene.

- Vi ber om forståelse for at kundebehandling tar lenger tid enn vanlig. Vi ser også at etterslepet øker fra dag til dag. Dette betyr at jo lenger streiken varer, jo lenger tid vil vi måtte bruke på å komme á jour igjen den dagen streiken er avsluttet, sier Vee Midtun.