Fremskrittspartiets parlamentariske leder, Harald Tom Nesvik, har meddelt nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal at han takker nei til fire nye år.

– Jeg har brukt mye tid på denne beslutningen, men har kommet til at det er riktig å slippe nye krefter til. Neste år har jeg lagt bak meg 20 år som stortingsrepresentant for Møre og Romsdal, og det vil være 30 år siden jeg gikk inn i lokalpolitikken. Det er en tid for alt, sier Nesvik i en pressemelding.

– Takknemlig

Nesvik kom inn i lokalpolitikken i Ålesund allerede i 1987.

– Jeg er takknemlig for de fantastisk interessante årene jeg har hatt som folkevalgt politiker for Fremskrittspartiet gjennom årenes løp. Jeg ser frem til å ta fatt på et nytt år med mange krevende forhandlinger og en spennende valgkamp. Motivasjonen er på topp for det som ligger foran oss det neste året og som skal krones med fortsatt regjeringsdeltakelse, sier han.

Karriere utenfor politikken

Nesvik sier at fylket har mange sterke kandidater til å stå på stortingslista. Selv ønsker han å skape en karriere utenfor politikken etter neste valg.

– Jeg ser frem til å kunne bruke all kompetansen jeg har opparbeidet meg i politikken på andre arenaer. Nå har jeg rundet 50 år, og skal jeg kunne ha en karriere utenfor politikken er tiden inne nå, sier han.