Neste høst kan et nytt kirkebygg stå ferdig like ved Røbekk kirke. Bygget skal gi nye møtelokaler og gjøre Røbekk kirke til en mer komplett arbeidskirke.

Faser ut Bergmo

- Vi har i mange år brukt kirka på Bergmo som møteplass for Bolsøy menighet. Men lokalene, som hele tida har vært en midlertidig løsning, har en del byggetekniske utfordringer. Samtidig ønsker kommunen å bruke området på Bergmo til andre ting, så da faser vi ut aktiviteten der etter hvert, sier Max Ingar Mørk til Rbnett. Mørk har vært menighetsrådets representant i plangruppa for det nye kirkesenteret.

Det nye bygget på Røbekk får en stor og fleksibel sal, aktivitetsrom, kontor, kjøkken, garderobe og toaletter. (se flere illustrasjoner i bildekarusellen over artikkelen)

- Tidligere hadde vi et bygg på nedsida av hovedvegen, men det har ikke vært i bruk de siste ti åra. Det er et utdatert bygg, og det ligger farlig til rett ved den trafikkerte vegen. Det nye bygget skal ligge ved hovedinngangen på kirka - 30 meter nordvest for kirkebygget, sier Mørk.

Skal samle inn en million kroner

Bygget er tegnet av arkitekt Asbjørn Bua i akritektkontoret BBW, og det var anbudsåpning denne uka.

- Selve bygget vil koste ca 10 millioner kroner, og det finansieres gjennom tidligere gaver og av salget av Bergmo kirke. Men vi mangler fortsatt tre millioner kroner. Vi har satt ned en gruppe som skal organisere innsamlingsaksjon. Håpet er å få inn en million kroner relativt raskt - og at vi låner to millioner kroner og betaler dette ned over lengre tid.

- Betyr dette at dere nå legger ned aktiviteten på Bergmo?

- Over tid gjør det nok det. Vi har tatt et strategisk valg om å samle virksomheten i menigheten på Røbekk. Det har også å gjøre med den store utbyggingen vi ser på denne siden av byen, og at det er hensiktsmessig å samle aktiviteten rundt kirka, sier Max Ingar Mørk.