Planene om tunnel under Langfjorden er skutt ut i det blå. Bru over Langfjorden ligger også langt fram i tid. Det erkjenner Rauma-ordfører Lars Olav Hustad som også er valgt til styreleder for Langfjordforbindelsen AS.

– Det vil ta sin tid å få fast forbindelse over Langfjorden. I mellomtida kan vi ikke slå oss til ro med at det størstedelen av året går kun ei ferje på sambandet Sølsnes-Åfarnes. Både trafikkmengden og oversikten over de travleste periodene på døgnet viser klart behov for to ferjer, sier ordfører Hustad.

I kommunestyremøtet tirsdag orienterte ordføreren om møtet han sist uke hadde hatt med fylkesordfører Jon Aasen og leder for samferdselsutvalget Kristin Sørheim.

– Det er viktig for Langfjordforbindelsen å få aksept for at det er behov for to ferjer på Sølsnes-Åfarnes. Nå går det ekstra nattferje på sambandet ettersom Innfjordtunnelen renoveres, og ikke blir ferdig før sommeren 2018. Det bør være et naturlig krav at nattferja går lenger, slik at den kan være med og ta morgenrushet, sier ordfører Hustad.

Ordføreren oppfattet møtet med fylkesordføreren og samferdselslederen som positivt.

– Vi vet at det er hard kamp om pengene, men jeg oppfattet at det er vilje i fylkeskommunen til å se på en utvidet toferje-ordning, sier Hustad.