Utlendingsdirektoratet (UDI) legger ned nye 3800 mottaksplasser. 150 av dem er i Molde der de sju ansatte i Hero fikk beskjed tirsdag.

Hero-mottaket i Molde ble vedtatt 10. mai, og de første beboerne kom i juni.

95 beboere

- Nå har vi 95 bebeboere, og vi skal gjøre det vi kan for dem før kontoret stenges 31. januar, sier mottaksleder Magne Beyer.

- Stengingen er sjølsagt beklagelig både for beboerne og for meg og mine seks kolleger. Men slik er denne bransjen. Mottaksplassene er basert på det som skjer i verden og hvor mange flyktninger Norge tar inn. Dette visste vi også da vi startet opp i Molde, sier Beyer.

Nå vil mottaket i Molde gradvis bygges ned i den tida som er igjen.

- Saksbehandlingen går raskt nå, og det er to utveier for asylsøkerne. Noen får varig opphold, mens andre får avslag. Tallet på beboere vil gradvis gå ned fram mot datoen da vi skal stenge. Vi avvikler også boenhetene vi har avtale på fortløpende etter hvert som de blir ledige.

Fikk forvarsel

Mottakslederen sier at de fikk et forvarsel da UDI la ned 7000 mottaksplasser i august.

- Det ble sagt den gangen at flere kutt ville komme, så vi var forberedt på at det kunne skje. Jeg ble varslet av min regionleder mandag, og i dag kom den offisielle beskjeden. Det er sjølsagt ikke noen hyggelig beskjed å få, men vi vil stå på til vi stenger slik at de som trenger hjelp skal få det. Jeg er innstilt på å brette opp skjorteermene og stå på i de månedene som gjenstår. Og så får jeg orientere meg på jobbmarkedet igjen, sier Magne Beyer.

Også Ålesunds mottaksenter må legge ned. De hadde også 150 plasser.