Ballbingen på uteområdet til Haukås skole har sett sine beste dager. Dette er en av de første ballbingene som ble satt opp, og den er svært preget av tidens tann.

Målnettene er full av digre hull og basketkurvene er ødelagte, men det er først og fremst underlaget som bekymrer.

– Ungene får vondt i beina, det har skolen fått flere tilbakemeldinger om. Det grønne dekket er svært hardt og gammeldags, rett og slett utdatert og helt uten støtdemping. I forhold til dagens moderne kunstgress er dette rett og slett ikke brukbart, sier Paul Gunder Groven.

Ikke nok

– Rådmannens opprinnelige tilrådning tilsa en utbedring for inntil 50.000 kroner, men det ville ikke strekke til. Derfor foreslo jeg et spleiselag der private krefter sørger for nye basketballkurver, nye nett bak begge mål og nytt sikkerhetsnett ut mot vegen. Arbeidet gjøres på dugnad. Dette mot at kommunen investerer i nytt dekke, som vil koste maksimalt 75.000 kroner, sier Groven til Romsdals Budstikke.

41-åringen er representant i driftsutvalget i Fræna, og fremmet forslaget sammen med Frp og Høyre.

Sponser nett

Kommunestyret likte planen svært godt. Alle ser behov for å fornye ballbingen på kommunens største barneskole. Flere politikere påpekte at det stort sett alltid er aktivitet i bingen, og at den må pusses opp for å fortsette å legge til rette for stor fysisk aktivitet, leik og moro.

Forslaget innebærer at firmaet som Groven er medeier i, Fræna Kysteiendom AS, tar på seg kostnadene med å kjøpe nye nett og nye basketballkurver.

Groven spilte så ballen over til politikerne, som satte inn den siste «trepoengeren» ved å bevilge inntil 75.000 kroner til nytt dekke. Dermed blir prosjektet igangsatt i nær framtid.

– Dette er et vinn-vinn prosjekt for alle parter. Av og til må man tenke utradisjonelt for å få gjennomslag og fortgang på saker og ting, mener Groven.