Den lenge planlagte ombyggingen av Sellanrå skole begynner å nærme seg. Formannskapet i Molde behandlet saka og de økonomiske rammene i dag. Der ble saka enstemmig vedtatt, og endelig behandling skjer i kommunestyret 6. oktober.

Bygg fra 1964

Alt er i prinsippet klart til å sette i gang. Det er kun de endelige vedtakene som gjenstår. En brakkerigg, som skal fungere som klasserom under byggeperioden, kom på plass allerede i sommer.

Plass til 400 elever

Den nye fløya er planlagt å inneholde 14 nye klasserom, garderober og et amfi.

De økonomiske rammene for prosjektet er satt til 73 millioner kroner. Den nye fløya er planlagt til 2.060 kvadratmeter. Det skal være plass til cirka 400 elever ved skolen etter ombyggingen.

Lang prosess

Planleggingsarbeidet for renovering startet allerede i 2009.

– Med tanke på behovet for oppgradering av klasseromsfløyene ved skolen og den lange planleggingstiden med forskyvninger og endringer, ser en nå muligheten av å ende denne prosessen med en svært god og framtidsrettet løsning for skolen, skriver rådmannen.

Arbeidet med den nye fløya er planlagt å vare i drøyt et år.

Etter at nybygget er tatt i bruk, skal «småskolen», den østre delen av Sellanrå, rives. Her er det planlagt et nytt lekeareal for skoleelevene.

Her kan du se plantegningene av den nye fløya (ekstern lenke).