Det er fylkestingsmedlem Nils Fløystad som sier til Tidens Krav (krever innlogging) at Nordmørslista vil på Stortinget neste høst.

Ifølge avisen viste beregninger at hadde fjorårets fylkestingsvalg vært et stortingsvalg, så ville Nordmørslista fått en plass på Mørebenken.

– Det er et stort apparat som skal til for å stille til stortingsvalg, så vi er avhengig av flere støttespillere for å få det til, sier Fløystad til Tidens Krav.

Bestemmes i oktober

Tidligere i september sa Mette Belden at Nordmørslista ikke vil stille liste til Stortingsvalg.

– Vi vil heller ta en diskusjon innad og komme med anbefalinger om hvilke partier nordmøringer bør stemme på, sa hun til Romsdals Budstikke den gang.

Belden sier til Rbnett tirsdag at hun ble sitert feil i intervjuet.

– Jeg sa at det ikke så slik ut på nåværende tidspunkt. Diskusjonen har pågått innad lenge, og vi vil bestemme dette på neste medlemsmøte uti oktober, sier hun.

– Ganske realistisk

Belden sier at Nordmørslista ønsker seg en plass på Mørebenken, og at de håper på å kunne påvirke blant annet der.

– Slik de andre partiene nominerer, trengs det nordmøringer inn på Stortinget, sier hun.

– Hvor realistisk er det at Nordmørslista kan komme på Stortinget?

– Det anser vi som ganske realistisk, da velgerne er rimelig misfornøyde med de etablerte partiene.

– Hvem tror dere i så fall at dere vil stjele stemmer fra?

– Slik som situasjonen er nå, tror vi at vi vil stjele fra de aller fleste. Vi registrerer at velgerne på Nordmøre ikke føler de har noen å stemme på. Derfor tror vi at Nordmørslista vil ta fra flere av de andre partiene om vi stiller. Det mange savner er klare svar fra de etablerte politikerne på emner de er opptatte av, som regionreformen, kommunereformen og hvordan sykehussaken håndteres. Folk er utålmodige, og ønsker både svar og oppdateringer.