Storkampen mellom Molde og Rosenborg lørdag kveld førte til mange folk i sentrum – og noen steder også høyt konsum av alkoholholdig drikke.

Kjernen-fest før kampen

På Kompagniet ved bussterminalen i Molde ble det holdt et arrangement for Kjernen, RBK-supporterne før kampen. En av trønderne som kom til Molde for å få med seg kampen, startet trolig feiringen vel tidlig. Han var i hvert fall overstadig beruset allerede klokka tre på ettermiddagen.

Det førte til knuffing og bråk – og dermed tilsnakk av ei av dørvaktene på Kompagniet. Dette førte igjen til at han sparket dørvakta, som valgte å tilkalle politiet.

Ble arrestert

Mannen skal også ha sparket en annen person som lå nede.

Politiet kom raskt til stedet for å pågripe ham. Det var ikke han videre begeistret for, så han svarte med spytt og spark mot en av polititjenestemennene.

Mannen var såpass full at politipatruljen valgte å ta ham med til legevakt for å sjekke om det var forsvarlig å sette ham i arrest. Det var det. Og her ble han sittende mens kampen ble spilt, mens RBK sikret gullet, og mens de andre supporterne kunne feire dette hele vegen tilbake til Trondheim.

Mannen, som er i slutten av 20-årene, er nå løslatt, men vil måtte svare for ordensforstyrrelse og forulemping av offentlig tjenestemann seinere.

Hektisk kveld og natt

Operasjonsleder Frode Gjøsund ved politiet i Romsdal og Nordmøre, kan fortelle at kollegene hans som var på jobb i Molde denne lørdagen, hadde nok å gjøre gjennom kvelden og natta. Her er et utdrag fra loggen:

Kl. 17.42: To personer bortvist fra Aker stadion etter å ha forsøkt å få med bluss inn. Bortesupportere.

Kl. 18.15: En person bortvist fra bortesupporter-inngangen på grunn av overstadig beruselse.

Kl. 19.50: En av bortesupporterne som stormet banen etter kampen ble tatt hånd om av politiet.

Kl. 20.15: En person fortalte om legemsfornærmelse utenfor stadion. Var truffet av fyrverkeri, ville ha tilsyn av helsepersonell.

Kl. 23.15: Slagsmål utenfor Dockside. Flere person kom kjørende i en bil, en person skal ha slått til en som sto på nedre del av torget. Han blødde neseblod, men det var ikke behov for ambulanse. Politiet fikk tak i gjerningsmennene. De ble avhørt på stedet og sak ble opprettet. Mistenkte ble dimittert fra politiet rundt midnatt og fikk pålegg om å holde seg borte fra sentrum fram til søndag.

Kl. 00.15: Overstadig beruset jente i begynnelsen av 20-åra ble truffet utenfor Rød Bare Blå. Ble tatt hånd om av politiet.

Kl. 01.15: Slåsskamp mellom to personer på Sportspuben 1911. Begge ble kjørt til legevakta.

Kl. 02.48: Melding om slåssing på torget i Molde. Ei kvinne sa hun var slått av en mann. Politiet fikk ikke tak i ham. Hun ble kjørt til legevakt. Vil trolig levere inn anmeldelse.

Kl. 02.55: Melding om slåssing mellom to-tre personer i Storgata. En person ble hentet inn til politistasjonen for avhør. Ble senere kjørt hjem til seg selv.

Kl. 03.10: En krangel i Storgata førte til at en mobil ble kastet i bakken slik at den ble ødelagt.

Kl. 03.24: Ambulansepersonell var i kontakt med en person i Myrabakken i Molde. Vedkommende la da på sprang. Politipatrulje fikk tak i vedkommende. Han er mistenkt for bruk av narkotika. Politiet begjærte urinprøve, og har opprettet undersøkelsessak.