Den 40 meter lange tråleren Nordørn, med 16 personer om bord, meldte om motorhavari på Hustadvika fredag kveld. Båten liå og drev uten motorkraft i havområdet utenfor Bud og Farstad, og Hovedredningssentralen ba hurtigruteskipet MS Richard With om assistanse ved 20-tida fredag kveld.

Hurtigruta var på vei fra Kristiansund til Molde, men måtte gjøre vendereis for å være i nærheten av båten som hadde motorstans.

- Vi har fått beskjed om at situasjonen er under kontroll og redningsskøyta er snart fremme, opplyser politiets operasjonssentral til Rbnett ved 21-tida.

Slepes i sikkerhet

- Båten, som er hjemmehørende på Giske, mistet motorkraften da den var på vei mot Ålesund. Den ba derfor om assistanse, sier skipper Terje Bøe på redningsskøyta Erik Bye til Rbnett klokka 21.25 fredag kveld.

- Vi har sleper om bord i havaristen og er nå på vei sørover. Vi kommer til å møte "RS Idar Ulstein" utenfor Sandøya. Og denne skøyta overtar slepet derfra.

Det blåser frisk bris til liten kuling på Hustadvika nå, og båten var et par nautiske mil fra land da vi kom fram. Både hurtigruta og et par andre båter var i nærheten for å hjelpe til dersom det var nødvendig. Nå gikk det heldigvis bra, men Hustadvika er beryktet for mange havari, så jeg skjønner at kunne oppleves som skremmende, sier Terje Bøe. Redningsskøyta Erik Bye er stasjonert i Kristiansund.