Styret i Romsdals Budstikke sliper spareknivene. Det skal kuttes 5-6 årsverk innen 2017 og 8-10 årsverk totalt innen tre år.

Årsaken er stadig fallende annonseinntekter.

Varslede kutt

Styret i Romsdals Budstikke gjorde det endelige vedtaket om innsparingene tirsdag. Dette er en tidligere varslet kuttrunde i Polaris-konsernet, hvor brorparten av nedskjæringene skal skje denne høsten og i 2017.

Blant andre innsparingstiltak er flytting av deadline på papiravisa tre timer fram, samordning av flere funksjoner på konsernnivå, og nye turnusordninger.

De største innsparingene kommer likevel gjennom nedbemanning. Dette skal i størst mulig grad skje gjennom frivillige ordninger, opplyser administrerende direktør Ole Bjørner Loe Welde.

– En tøff hverdag

– Romsdals Budstikke er ikke i en krise, men det er en tøff hverdag. Inntektsutviklingen er såpass negativ at det må tas grep for framtida, sa Loe Welde under et allmøte med de ansatte onsdag.

Samtidig understreket han at Romsdals Budstikke går relativt godt sammenlignet med andre mediehus på samme størrelse.

– Vi klarer å øke antall abonnenter, mye på grunn av god vekst i den digitale satsingen, og vi øker også i sidevisninger på digitale plattformer. Det er først og fremst annonseinntektene fra papir som synker kraftig, forteller Loe Welde.

Romsdals Budstikke hadde i fjor et resultat før skatt på 9,15 millioner kroner etter en omsetning på 94,4 millioner. Det er 42 årsverk i Romsdals Budstikke i dag.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Romsdals Budstikke, Ole Bjørner Loe Welde. Foto: Kjell Langmyren