Geir Kvammen fra Molde trodde han hadde satt fast kroken da det rykket til mens han fisket i Driva i helga.

- Men da jeg så at laksen hoppe, skjønte jeg at dette måtte være skikkelig stort. Jeg tenkte at her får det briste eller bære. Etter ti minutter kom en annen fisker til, og vi brukte vel en halvtime på å få laksen på land, sier Geir Kvammen til Rbnett.

22,5 kg

Laksen veide 22,5 kg og var 125 cm lang. Den ble tatt i Bjørbekk-valdet til Molde jeger- og fiskeforening.

Kvammen tok laksen på en 13 fot Hardy-stang klasse 8 og Hardy snelle.

- Det var andre fisken jeg tok på tohånds fluestang, og jeg perset med 14,5 kg. Jeg regner med at jeg aldri får slik storfisk igjen.

Aura Avis har laksestatistikk for Driva i år, og den største laksen før dette var det Geir Atle Sørlie som tok. Han dro opp en laks på 15,5 kg 5. juni.

Til utstopping?

Geir Kvammen vet ikke hva han skal gjøre med fisken.

- Jeg så her inne at de hadde stoppet ut en storfisk på 21,8 kg - tatt i 1963. Så det er ikke så vanlig med så stor fisk her. Kanskje skal jeg stoppe den ut, sier Kvammen som fortsatt var i elva og fisket da Rbnett fikk tak i ham. Kanskje blir det mer storfisk.

Ifølge Wikipedia har det vært tatt enda større laks i Driva:

"Verdens største laks tatt på flue skal være tatt av briten John James Dalrymple, 12. jarl av Steir den 12. juli 1938 i Knutslihølen. Den veide 61 pund eller 27,73 kilo. Den ble fisket på fluen Peters Fancy som både før og spesielt etter denne fangsten var favorittfluen til fiskerne på Elverhøi den sommeren".