Lørdag kveld reddet mannskap fra Sandøy-brønnbåten "Rofjell" to personer opp fra sjøen i Ramsøyfjorden mellom Hitra og Smøla. Nå blir de takket for snarrådig handling.

Servicebåten "Frøy Viking" skulle gå fra Hemne til Tingvoll, og på Ramsøyfjorden blåste det skikkelig opp. Mannskapet sendte mayday-melding over VHF-nettet da båten begynte å ta inn store mengder vann.

Nettstedet Frøya.no skriver at de to ombord fikk på seg overlevelsesdrakter og hoppet i sjøen kliokka 19.40. Allerede en halvtime etterpå var de plukket opp av snarrådige hjelpere fra "Rofjell" som lå til kai på Smøla. Rofjell-mannskapet sendte raskt ut en mob-båt som ble brukt til å plukke opp de to som hadde hoppet i sjøen da servicebåten sank.

De to som ble reddet ble deretter fraktet til Frøygruppens servicefartøy "Frøy Fighter" som også var i området.

- Mannskapet har ingen fysiske skader og har det etter omstendighetene bra, sier kvalitetsjef Nicole Salbuvik i Frøy-gruppen til Frøya.no.

- Vi debriefet mannskapet, og det ble sørget for at de hadde det de trengte av klær og telefoner slik at de fikk snakket med sine nærmeste og sendt hjem i løpet av dagen, sier hun.

- Vi ønsker å rette en ekstra takk til mannskapet på brønnbåten "Rofjell" for hjelpen med å berge mannskapet på "Frøy Viking", sier Salbuvik.

Båten er det vanskeligere å redde. Den ligger på fjordens dyp - kanskje så dypt som 130 meter.